Confio en Esquerra

Les eleccions al Parlament de Catalunya del passat diumenge han deixat un panorama inesperat. Convergència i Unió ha perdut 12 diputats, i Esquerra Republicana n’ha guanyat 11. El partit d’Artur Mas està debilitat i a partir d’ara haurà de buscar recolzament parlamentari per tirar endavant la legislatura. A dia d’avui, però, ja sabem que serà gairebé impossible arribar a acords amb PSC, PP, ICV, Ciutadans i CUP. En conseqüència, l’únic soci que pot donar estabilitat al Govern és ERC. Una Esquerra que se sap forta i que des de bon començament ha posat condicions sobre la taula per arribar a acords estables amb Mas.
Junqueras ha dit en més d’una ocasió que  el seu partit serà “responsable”. Fins i tot ha circulat per les xarxes socials una imatge d’Oriol Junqueras amb el text: “Keep calm and Trust Junqueras”.
Només podrem avançar cap a l’Estat propi si Esquerra es posa al costat del President Mas pel que dóna vots, però també pel que desgasta. El President Mas ja va advertir durant tota la campanya que el 2013 no seria pas un any fàcil i que la contenció pressupostària derivada dels alts interessos del deute i de les reclamacions de Madrid, serien les protagonistes dels comptes de la Generalitat.
Penso que ara és el moment que Esquerra s’apliqui el sentit d’Estat que molts cops ha reclamat i que ens pugui portar cap a la llibertat. No estic dient que signi un pacte amb els ulls tancats, però sí que penso que Oriol Junqueras hauria de ser fort i valent, i acceptar que cremar-se pel país, a la llarga, serà bo per tots.
Ara és el moment que el país necessita líders responsables, que mirin pel país i no pel seu partit. Ara és el moment d’un gran pacte de govern que gestioni el difícil dia a dia, i que camina segur i ferm cap a l’Estat propi. Només així serem lliures.
Confio en Esquerra, confio en Junqueras. Espero que no em decepcionis.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s