Un perill minoritari?

XarxaPenedès.cat

El pacte de govern de Cubelles es trenca

L’alcaldessa de Cubelles, Mònica Miquel (ICV), ha anunciat una roda de premsa per avui a les 19h de la tarda al Centre Social. Els motius són la crisi de govern que es va fer evident en l’últim ple municipal on Unitat Cubellenca –RCat, membre del tripartit municipal juntament amb ICV i PP, va votar a favor de deixar damunt de la taula la proposta de pressupostos i de plantilla de personal del 2012.

Les desavinences en els canvis en la relació de llocs de treball van portar a Unitat Cubellencat – Rcat a desmarcar-se dels seus companys de govern. En cas que en la roda de premsa es confirmi l’expulsió dels quatre regidors d’UC- Reagrupament, el govern quedaria en minoria, amb els quatre regidors d’ICV- EUiA i els tres regidors del PP.

ElPuntAvui.cat
Acomiadament d’un càrrec de confiança a Sant Pere de Ribes

El govern del PSC i ICV- EUiA, en minoria, cedeix a les pressions de l’oposició.

L’equip de govern en minoria del PSC i ICV-EUiA a Sant Pere de Ribes ha cedit finalment a les pressions dels grups de l’oposició municipal, i acomiadaran un dels dos càrrecs de confiança de l’Ajuntament. CiU-Via i Unitat Municipal Nou feia mesos que criticava durament la contractació dels dos càrrecs, que trobaven innecessaris i massa costots (50.493 euros bruts anuals cadascun.

Tarragona21.cat

La cara amarga del govern en minoria

La dinàmica al consell plenari ha canviat. Després de quatre anys de govern amb una ERC que sempre va ser fidel en les qüestions més importants, el PSC ja ha pogut tastar les dificultats de governar en minoria. I és que en el consell plenari celebrat aquest matí els dos principals partits de l’oposició, CiU i PP, han vist com per primer cop en més de quatre anys han pogut aprovar una moció que el govern volia que fos rebutjada.

La nova composició de l’hemicicle, on la suma de vots de covergents i populars és majoria, ja ha començat a tenir efectes negatius per l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i el seu grup municipal.

El9nou.cat

L’equip de govern de Manlleu es torna a quedar en minoria i no pot aprovar la modificació de pressupost per pagar l’última part d’obres de la plaça

Els tres grups de l’oposició van votar en contra de l’acord que incloïa els 412.000 euros que l’alcalde va decidir pagar en forma de préstec a l’empresa Phrosa perquè acabés les obres de la plaça.

Aquesta empresa no tenia cap vincle contractual amb l’Ajuntament, tot i que treballava a la plaça per encàrrec de la concessionària, Hormipresa, que va presentar concurs de creditors. Pere Prat, que va admetre pel juliol que havia comès una il•legalitat, continua defensant la mesura.

Aragirona.cat

El PSC alerta que un govern en minoria de CiU a Girona pot “paralitzar” l’activitat a la ciutat

La portaveu del PSC, Pia Bosch, ha dit aquest matí que la principal por que tenen és que es “paralitzi” l’activitat a la ciutat perquè CiU no aconsegueixi suports suficients per fer avançar temes estratègics. Bosch ha promès que el grup socialista protagonitzarà “una nova manera de fer oposició” i ha dit que seran “constructius i proactius”.

El PSC és la segona força al consistori amb set regidors, quatre dels quals ja han estat regidors anteriorment. Amb tot, el PSC de Girona passarà a l’oposició a Girona per primera vegada en els 32 anys de vida de la democràcia. El pròxim 11 de juny, CiU prendrà el relleu a les forces progressistes i ho farà amb un govern de 10 regidors davant dels 15 que restaran a l’oposició.
Les minories no són bones per avançar amb els projectes de ciutat.

Us imagineu què pot passar sense una majoria absoluta de CiU en les eleccions del dia 25 de novembre al Parlament de Catalunya?


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s