La responsabilitat dels mitjans de comunicació

Per tots és sabut que els moments que estem vivint a Catalunya són extremadament delicats. Després de 300 anys de pertànyer a un Estat anomenat Espanya, el President Artur Mas es veu abocat a prémer l’accelerador del dret a decidir a causa del gran èxit de la manifestació independentista del dia 11 de setembre.
Artur Mas i Convergència i Unió fa temps que parlen del dret a decidir, de la transició nacional, de la capacitat dels catalans i de les catalanes a escollir lliurement el seu futur col•lectiu… però en les darreres setmanes el que fins fa res eren poc més que paraules, ara s’ha convertit en fets palpables.
Tothom està veient que la cosa va de debò i això és imparable. Segons una enquesta de La Vanguardia, CIU acaricia la majoria absoluta i Esquerra puja en intenció de vot. Una gran majoria parlamentària a favor de l’Estat propi s’està gestant. El President Mas, a més, no està sent gens ambigu i ha anunciat en reiterades ocasions que en els propers quatre anys es consultarà “sí o sí” els ciutadans de Catalunya
El panorama polític actual és aquest. Extraordinàriament important pel nostre futur. Sigui el que sigui, votem el que votem els catalans, ara la situació és ja molt delicada. I en aquest punt, cal que tots els actors que prenen part en aquest gran obra, prenguin una posició de respecte, lleialtat i rigor davant dels fets que transcorrin d’ara en els propers mesos i potser anys.
És evident que els mitjans de comunicaciço tenen els seus interessos i que cadascú escombra cap a asa, cosa, per altra banda, totalment legítima. Això sí, aquest fet no els ha de fer perdre de vista que han de ser honestos davant de la realitat i que cal analitzar-la en profunditat i rigor.
Ara és moment de reivindicar més que mai el periodisme en majúscules. El periodisme que crea debat, opinió, que aporta dades, perspectives diverses, que analitza sense complexos el dia a dia, les aparicions dels polítics, de la societat civil, dels ciutadans. És moment que els mitjans de comunicació facin periodisme en majúscules. És moment que el periodisme ens ajudi a decidir lliurement el futur que volem per nosaltres i per les futures generacions de catalans i de catalanes.
Com a ciutadans lliures hem d’exigir debats rics, serens i plurals. Que no generin conflicte ideològic barat i incendiari, que pugui malmetre unes relacions que ja de per si són complexes.

Ara és moment de decidir. Espero que els mitjans de comunicació del nostre país estiguin a l’alçada de les circumstàncies i siguin capaços de apostar per la democràcia i per la llibertat.


4 thoughts on “La responsabilitat dels mitjans de comunicació

 1. I’m not sure exactly why but this weblog is loading very slow for me.
  Is anyone else having this problem or is it a problem on
  my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 2. Just desire to say your article is as surprising. The clearness in your post is just excellent
  and i can assume you’re an expert on this subject. Fine with your permission allow
  me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post.
  Thanks a million and please keep up the enjoyable work.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s