El moment del PSC

Pere Navarro, candidat a la presidència de la Generalitat en les properes eleccions del 25 de novembre, ha dit una vegada i una altra, que ell no opta per la independència de Catalunya. El candidat socialista ha afirmat que proposarà que es converteixi en un Estat federal assimètric, podent reconèixer així la singularitat de Catalunya.

Per part seva, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha afirmat que ara és hora d’estar al costat del PSC però això del federalisme no ho veu gaire clar. Zapatero era l’abanderat de l’Espanya federal i no cal recordar com va acabar tot plegat.

Deixeu-me fer una petita metàfora per explicar la inviabilitat de l’Espanya federal. En el cas hipotètic que Catalunya vulgui reconvertir l’Estat, no podem obviar que el mateix Estat hauria de voler reconvertir-se. Dos no es casen si un no vol. I sembla evident que la poca predisposició del PSOE, sumada a una majoria absoluta del PP, poca cosa hi ha a parlar.

L’Espanya federal no és més que una simple quimera. Amb tot, els militants sobiranistes del PSC, no volen deixar-ho tot per perdut, i ahir, 144 militants, van demanar a Pere Navarro que optés per l’autodeterminació. Ernest Maragall, Marina Geli, Àngel Ros, Antoni Castells o Maria Badia, són els noms més representatius.

Pere Navarro però, no ha trigat ni un dia a deixar ben clara la seva postura, eliminant radicalment, qualsevol mena de “deriva independentista”, afirmant que el marc comú del PSC ara mateix aposta per l’Espanya federal.

Vist que el projecte del PSC està gairebé finiquitat, i vista la presumible caiguda que s’emportarà el partit socialista català pel davant, és moment que aquests militants facin un pas endavant i abandonin el partit.
Ara és moment del veritable Partit Socialista de Catalunya. Un partit que aspiri a mirar el món amb perspectiva i veu pròpia. Amb poder de decisió real.

Catalunya necessita una esquerra socialista forta i catalana, sense lligams amb Espanya. Només cal recordar que fa poques hores el PSOE votava al costat del PP recolzant el Corredor Central.
Ara és el moment del PSC.

Ara és el moment de l’Estat propi.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s