Españoles, Franco ha muerto. Perdón, Fraga ha muerto

Hola a tothom.

Ja fa temps, potser massa, que vaig deixar enrere aquest bloc. Les hores de feina sumades a un cansament de la rutina de publicació, em va fer prendre la decisió de deixar d’escriure durant uns mesos.

Ara torno a estar plenament disposat a escriure al bloc. He renovat el meu compromís amb aquest mitjà de comunicació i li tornaré a donar una nova vida, ara que les coses es posaran difícils i que penso que estem vivint uns moments històrics, encara que nosaltres no en siguem plenament conscients.

Començo justament ara, després que ahir a la nit se sabés que havia mort, Manuel Fraga Iribarne. L’últim peça clau del Règim franquista va dir adéu ahir a la nit, després de lluitar llargament contra una malaltia que el tenia asfixiat des de feia molts mesos.

Fraga Iribarne va ser un polític dur i implecable durant la seva llarga joventut. Va formar part d’un règim militar i dictatorial que “governava” amb mà de ferro i no li tremolava el pols quan havia de prendre decisions poc democràtiques.

En ple segle XXI, se’m posen els pèls de punta al veure que el hashtag #graciasFraga és el 4t Trending Topic a l’Estat espanyol. I jo que pensava que la dictadura de Franco era ja una cosa totalment passada, pobre de mi… Què ilús…

Parlar de memòria històrica fa mal i ara em queda més clar que mai el per què. Les dues Espanyes estan més vives que mai. Els bons contra els dolents, l’esquerra republicana contra la dreta franquista. Ostres, per un moment pensava que estava escrivint una crònica de La Vanguardia del 1945, però no. Estic escrivint un post del meu bloc al 2012.

En definitiva, benvinguts novament al bloc. Espero que, a partir d’ara, ens trobem més sovint per aquí i que entre tots aconseguim aportar una mica de llum a aquesta realitat tant complexa.

Ens llegim 🙂


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s