Twitter a l’administració pública

Fa unes setmanes l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú va decidir obrir un nou canal de Twitter per informar del que passava a #LaVuelta España. Els seus seguidors eren principalment mitjans de comunicació com El Mundo Deportivo, Sport, TV3, El Periódico, entre d’altres.

Ara no entrarem a valorar si des del Departament de Comunicació s’ha fet bé afegint a aquests comptes de mitjans, que crec que sí, però han de ser els únics que han de seguir? Penso que és un error fora del normal que un ajuntament no segueixi els seus ciutadans, i no respongui a les preguntes que se li formula.

Sense voler posar-me més mèrits dels que em toquen, ara mateix sóc el ciutadà de Vilanova amb més seguidors a Twitter i només per potenciar el seu missatge ja m’haurien de seguir, com a qualsevol d’altre vilanoví o vilanovina que estigui present a aquesta xarxa social.

Segon motiu, penso que és molt més important seguir els ciutadans que estan pagant aquest compte i que tenen necessitats directes per haver d’utilitzar-lo que no pas a ciutadans d’altres ciutats de l’Estat espanyol.

L’ajuntament no pot amagar cap informació i si se li pregunta quan ha costat que La Vuelta España sigui final i principi d’etapa ha de respondre.

Per què volem una eina bidireccional si només llegim notícies que ja trobem a la nefasta pàgina web de l’ajuntament o que podem llegir a mitjans locals tant públics com privats?

Cal que l’Ajuntament i el seu Departament de Comunicació valorin si estan duent a terme la millor estratègia o si en canvi cal modificar-la i acceptar que aquesta no és la millor manera d’entrar a les xarxes socials. Com a servei públic es deuen als ciutadans i si no són capaços de respondre les preguntes d’aquests que no entrin a cap xarxa social. Els ciutadans ja decidiran lliurement quan ho hagin de fer.


One thought on “Twitter a l’administració pública

  1. Només veure el logo que tenen de Twitter, ja t’espantes. Com sempre diem… molta gent que vol estrenar-se a les xarxes socials però no en tenen molta idea. Per molt que no hi hagi gaires estudis reglats sobre el tema 2.0, almenys hauríem d’aprendre a ser una mica autodidactes per no pifiar-la 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s