Top manta. A l’ull de l’huracà

Les informacions que han aparegut els darrers dies als mitjans de comunicació sobre els municipis del Vendrell i de Calafell m’ha fet reflexionar seriosament.

Tant la capital del Baix Penedès com una ciutat turísticament important de la comarca, Calafell, són llocs habituals de milers de turistes que visiten les platges dia a dia durant les vacances estivals.

L’economia local gira, en gran part, al voltant d’aquest actiu econòmic i els botiguers han vist com les seves vendes han baixat per dos motius clau:

 • La crisi econòmica mundial
 • L’actitud dels ajuntaments dels dos municipis de tolerar accions il·legals

Els dos consistoris municipals han passat per sobre de la llei amb l’únic argument del “no sabem com afrontar aquesta problemàtica”.

El vídeo que podeu veure a continuació defineix perfectament el problema.

Efectivament. Els veïns xiulen i insulten els policies municipals per retirar els immigrants que venen material falsificat a les platges de Coma-ruga.

En aquest punt sorgeixen dos punts de vista, dues visions que estan a favor o en contra dels immigrants i on es barregen temes de manera clara, si més no, des del meu punt de vista

A causa dels incidents del vídeo anterior, l’ajuntament està agafat de les mans a l’hora d’actuar i no pot fer-ho amb tanta “contundència”.

Les dues visions veïnals són clares:

 • Els immigrants poden vendre DVD’s, CD’s, bolsos, cinturons, ulleres de sol, etc. perquè d’aquesta manera es poden guanyar la vida i “no fan mal a ningú”
 • Els immigrants estan delinquint i no haurien de vendre res, sense pagar impostos i sense complir la llei, perquè hi ha botiguers que estan ressentint aquest tracte preferent

Quina és, doncs, la solució?

Tancar els ulls i dir que “no podem fer-hi res”, segur que no. Cal afrontar la situació per no potenciar la problemàtica i que sobrepassi les fronteres actuals.

No pot ser un reclam perquè tothom faci el que li convingui més. No podem permetre que ens passem les lleis “pel gorro”. Si volem ser una democràcia madura i amb un prestigiós estat de dret no podem permetre esdeveniments d’aquest tipus.


3 thoughts on “Top manta. A l’ull de l’huracà

 1. El que és il·legal ho és en un lloc poc turístic o al mig del passeig. Per tant, no entenc molt bé el que fan al Vendrell o a Calafell. Això de “no sabem com afrontar aquesta problemàtica” ja cansa i tot…

  1. Aquestes problemàtiques s’han d’afrontar directament i sense demagògies. Cal que entre tots veiem que aquest petit problema pot acabar generant-ne un de més important.

   Decisions com les dels ajuntaments del Vendrell i de Calafell només interfereixen a l’hora de trobar solucions vàlides al conflicte. Estem jugant amb foc i al final ens cremarem. I que consti que el problema no són els 10 Cd’s que es poden vendre.

   Gràcies per participar! 🙂

 2. Aquest any ja hi tornem a ser. Això és una vergonya. Som veïns de fa més de 30 anys i mai s’havia vist una cosa igual. El problema no són aquests pobres desgraciats que arriben a la platja, el veritable problema és poder tallar això d’una vegada d’arrel; tots venen el mateix i se sap que els hi proporciona una mafia organitzada. Arriva a Barcelona en contenidors provinents de la Xina; així doncs, les autoritats no fan res per aturar-ho. Si embarguessin tot aquest material abans de desembarcar, no s’acabaría el problema??? Crec sincerament que les autoritats competents, són realment incompetents!
  Ja n’estem cansats de viure cada estiu aquest circ surrealista.
  Senyors polítics, a veure si ja els hi cau d’una vegada la cara de vergonya, que veient aquest panorama només cal pensar que hi ha algú que està “sucant” de tot aquest tema.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s