Neus Lloveras i la il·lusió del canvi

Esteve Orriols és el passat i Neus Lloveras és el present i veurem si pot ser el futur de la ciutat de Vilanova i la Geltrú. Convergència i Unió fa un any va prendre una decisió arriscada i potser tardana. Canviar Esteve Orriols per una altra candidata.

Orriols ha estat una persona volguda i estimada pels ciutadans de Vilanova. Hi havia molta gent que votava la persona i no tant les sigles del partit. Però què passarà ara amb Convergència i Unió i Neus Lloveras?

Neus Lloveras és una candidata preparada per afrontar el canvi que necessita la ciutat, si més no, des del punt de vista econòmic. Experiència en el sector privat com a directora financera d’AKO la posiciona com a una bona candidata per tripular la ciutat i intentar buscar i trobar el que Vilanova i la Geltrú té latent des de fa anys.

El tant per cent d’atur que hem patit i que encara estem patint obre les portes a buscar d’altres fórmules que possibilitin una reducció d’aquest nombre d’aturats, tot sabent que les possibilitats d’un ajuntament siguin limitades.

Xavier Canalis, periodista, ha advertit en el seu bloc fa pocs dies de la pèrdua de productivitat i d’activitat econòmica de la ciutat. Hi ha dues dades que podrien definir la mala gestió que s’ha dut a terme des de la Regidoria de Promoció Econòmica de la ciutat, encapçalada per Esquerra Republicana.

  • Vilanova i la Geltrú té una taxa d’atur del 18% i no sembla que hagi de millorar a curt termini, ja que no s’estan aporant idees per reactivar l’economia de manera eficient.
  • Actualment hi ha registrades 1.852 empreses, un 2,7% que l’any passat i 3.924 autònoms, un 4,4% menys.

La dada més preocupant arriba quan comparem aquestes xifres amb les de l’any 2007.

  • Des d’aleshores hi ha hagut una caiguda del 13% en nombre d’empreses i també hi ha hagut una reducció de l’11% del nombre d’autònoms a la ciutat.

Aquestes dades són les oficials, extretes de la Mancomunitat Penedès- Garraf.

Per aquest motiu, el programa electoral de Convergència i Unió de Vilanova  se centra en diversos punts estratègics, que tenen com a element principal l’economia.

Universtitat, port, comerç, cultura i turisme de qualitat

Queda clar que Vilanova i la Geltrú està estancada. Esquerra Republicana no ha estat capaç de portar endavant una Regidoria tant important i transversal com la de Promoció Econòmica i les xifres ho corroboren perfectament.

CiU des d’aquest punt de vista té la possibilitat de convèncer a la gent que pot dur endavant el Canvi de Rumb que tan desitgen.

No obstant, tot comporta perills i contrapunts i és que Joan Ignasi Elena és gat vell en política i no posarà les coses gens fàcils.

Els socialistes saben que en cas de tornar a reeditar el tripartit la Regidoria de Promoció Econòmica no tornarà a anar a parar en mans d’Esquerra. Ara, després d’uns quants anys de govern han vist que la cosa no funciona. Però quina credibilitat pot tenir un govern que no creu amb els seus socis?

El mateix cas passa amb la gossera municipal. En cas que governi el Tripartit què passarà amb Iolanda Sánchez i els animalistes? Fonts oficials reconeixen que faran campanya a favor de CiU perquè “el tarannà de la Neus Lloveras és molt més dialogant. Els donarem el nostre vot de confiança i esperem que no ens decebin”.

Neus Lloveras té una solvència demostrada en l’empresa privada. Els resultats de l’empresa estan sent molt satisfactoris i cal que els ciutadans de Vilanova la reconeixin com a tal. Li passarà factura la seva inexperiència en el món de la primera línia de la política?

Joan Ignasi Elena i Neus Lloveras. La competició ha començat: veurem qui està més preparat per aquesta carrera de fons que serà llarga i molt dura.

Articles anteriors: Joan Ignasi Elena


4 thoughts on “Neus Lloveras i la il·lusió del canvi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s