Futur indecís

A falta de menys d’un any per les eleccions municipals continuo el meu repàs als partits polítics de Vilanova i la Geltrú. Primer van ser les entrevistes als candidats oficials dels partits, falta encara Adelaida Moya i el futur candidat o candidat d’ICV i de la CUP i, ara és un petit anàlisi de la situació de cada partit polític.

El primer partit analitzat és el PSC, ja que és el que té més representació al Consistori vilanoví.

El Partit dels Socialistes de Catalunya a Vilanova, és el gran partit de l’esquerra. Govern a Vilanova i la Geltrú des de fa ja tres legislatures.

Joan Ignasi Elena, el substitut de Sixte Moral, ha estat la clau del partit en els darrers anys. Elena té un perfil dialogant, proper i seriós, cosa que l’ha catapultat entre els votants socialistes i els no clarament socialistes.

Elena viu constantment amb el rumor de la seva marxa a la política nacional. Molts són els que pensen que Elena està fent números com a alcalde per poder tenir la seva pròpia cartera del govern de la Generalitat en els propers anys. Ell, ara per ara, ho nega. El temps li donarà o li treurà la raó.

La comarca del Garraf està patint especialment la crisi i molts ciutadans pensen que des de l’ajuntament de la capital, des de Vilanova i la Geltrú no s’està fent prou per reactivar l’economia. Elena creu que els ajuntaments tenen poders limitats a l’hora de sufocar els efectes de la crisi. El cert però és que els números no fallen i ara mateix l’atur sobrepassa els 6.000 aturats a Vilanova.

Fins el moment el govern tripartit s’ha pogut reeditar gràcies a la subordinació dels partits petits però en les properes eleccions tot fa preveure que no serà pas tant fàcil. Iniciativa possiblement patirà el sotrac del tancament de la gossera municipal. Esquerra per la seva banda, amb la seva nova cap de llista, Adelaida Moya, patirà per recaptar els vots perduts en mans de la CUP.

Les dues potes minoritàries que aguantaven el pes del govern comencen a notar la pressió i no és segur que puguin treure representació.

Com afectarà la presentació de Plataforma per Catalunya a Vilanova? Alguns pensen que no tindrà vots i que es quedarà sense representació sense descartar un sol regidor. Qui patirà més la fugida del vot de càstig cap a PXC: el PSC o el PP?

El partit dels socialistes té el futur indecís. Els ciutadans saben que hi ha hagut punts positius en la política de Joan Ignasi Elena, però també hi ha hagut negres. La crisi com a abanderada serà el cavall de batalla dels socialistes. El gran objectiu. Com convéncer els ciutadans que els socialistes vilanovins són capaços de treure la ciutat de la crisi? On es crearan nous llocs de treball? Quines són les línies estratègiques de futur que plantegen per la ciutat?

Caldrà esperar uns mesos per esbrinar la resposta


One thought on “Futur indecís

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s