El valor de la responsabilitat

Suposo que tots heu sentit alguna vegada que la nostra societat està mancada de valors. Els més grans diuen que la gent d’avui en dia no respecta res. Fins i tot si es refereixen als joves, aquesta negativitat s’olora des d’encara més lluny.

A dia d’avui, i vista la conjuntura politicoeconòmica en la que estem immersos, faig una crida, (des de la meva humil posició) a la responsabilitat. La responsabilitat que han de compartir els agents polítics, els sindicals i els empresarials. La situació d’Espanya és molt compromesa. Els indicadors econòmics ens situen en una situació que es veurà agreujada amb el pas dels mesos. Alguns afirmen que Espanya no està tant lluny de Grècia, Portugal o Hongria. D’altres veuen brots verds en forma de petits descensos en el nombre d’aturats.

Pel govern ja fa mesos que estem sortint de la crisi. Aquella crisi que no teníem. Aquella crisi que Rodríguez Zapatero no volia reconèixer fins que hi vam estar ficats fins el coll. Segons el govern espanyol tot fa preveure que a finals d’any l’economia espanyola s’haurà recuperat mínimament.

Sense entrar a valorar aquesta realitat, esperem que l’enginyeria econòmica de l’equip socialista tingui raó pel bé de tots. El Partit Popular per la seva banda, està fent una oposició de molt poca alçada. Una oposició irresponsable, de poc nivell, i que emegeix gràcies a l’enfonsament del vaixell anomenat PSOE.

Cal que, d’una vegada per totes, els partits polítics i sobretot els lobbies econòmics siguin capaços de treure punts en comú. Punts estratègics que demostrin la voluntat d’anar endavant. Han de demostrar que aquest país té capacitat per treballar conjuntament i de fer bé les coses.

Els que estem sotmesos finalment a aquesta crisi som tots i cadascun dels ciutadans. Si cal apretar-nos el cinturó ho farem però se’ns ha de demostrar que la responsabilitat impera en els càrrecs que ens han de treure d’aquest forat en el que estem ficats. Dignitat i sentit de servei, han de ser punts clau del seu dia a dia.

Siguem responsables. Fem un pas més en nom de la qualitat democràtica i lluitem en contra de la crisi i de l’atur. Lluitem per les persones que són les que finalment ho acaben, ho acabem, patint.

El valor de la responsabilitat, per davant de tot.


2 thoughts on “El valor de la responsabilitat

 1. La responsabilitat és un bé escàs. A vegades dóna la sensació que els polítics ens maregen com si fóssim titelles, no persones. No sé fins a quin punt saben que la seva feina comporta tenir una actitud responsable i conseqüent.

 2. Excel·lent post Dani!
  Llàstima que els polítics no estiguin a l’alçada. Però algú una vegada hem va dir…
  “Tenim els plítics que ens mereixem”
  Penso que té raó.
  A veure si algún polític llegeix el el teu post i apren que el que volem i demanem és que col·laborin i no que es tirin els plats pel cap.
  Bé, algun dia ho aprendran… Ho vull pensar que ho aprendran.
  Mentrestant, em consolaré en llegir escrits com el teu que novament… Segons la meva opinió, És excel·lent!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s