Grup Bilderberg

Aquest cap de setmana Sitges, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú s’han tenyit de color blau i grana. I direu: El Barça ha guanyat un títol i no me n’he assebentat?

Malauradament per a tots els culers, la competició ja ha acabat i no, el Barça no ha guanyat cap títol en els darrers dies. Aquest invasió de colors es deu a la gran quantitat d’efectius de Mossos d’Esquadra que han rondat pels carrers de la comarca del Garraf.

Els components del Grup Bilderberg han passat una bona estona a Sitges, a un dels hotels més prestigiosos d’aquest municipi. Suposo que el gran tema deu haver estat la crisi i com afecta als seus negocis. No obstant, qualsevol diria que ho estan passant gaire malament. Aquest divendres véiem a la contra del Diari de Vilanova com el Drac de Sitges traspassava una densa cortina de policies perquè els poderosos personatges gaudisin del seu foc, tot desitjant que purifiqui els mercats i la situació millori.

Ara bé, quin profit ha tret Sitges de l’aparició estelar del Grup Bilderberg? Notorietat del municipi? Aquesta seria l’únic aspecte positiu de la trobada de mandataris. Els periodistes no han pogut informar, els ciutadans que viuen a prop de l’hotel ho han tingut difícil per entrar a casa seva, a certes hores, les carreteres es paraven momentàniament perquè passessin rues de cotxes blindats.

Qui paga aquest augment exponencial d’efectius policials? Quant ha costat aquest desplegament? Entenc que la seguretat ha d’anar per davant de tot, com parlàvem aquesta setmana amb @xtomas, però també entenc que hi ha prioritats i més en època d’una crisi especialment punyent.

Per sort la comarca del Garraf i Sitges no són especialment conflictius. Ara bé, fa uns dies a TV3 explicaven la difícil situació que passaven els veïns de L’Hospitalet. La zona de Can Famades és molt conflictiva i, moltes més vegades de les desitjables, hi ha aldarulls a la zona de les discoteques.

A més, aquesta setmana s’han produït 5 assassinats de violència masclista. No tinc intenció de fer demagògia, i és que per desgràcia no es poden predir aquesta mena d’actes violents, però en d’altres ocasions sí que es pot afirmar quins són els llocs conflictius.

Posem els efectius on cal i els diners on es necessiten realment si volem que algú ens prengui seriosament quan diem que no hi ha diners. El Conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Saura, aclarirà en algun moment quina despesa ha significat aquesta trobada?


9 thoughts on “Grup Bilderberg

  1. Notorietat, prestigi, marca… això ha donat a Sitges. I més que ens deixem. I calers?? Evidentment. Entenc que hi hagi una despesa descomunal i més tal com estan anant les coses, que qualsevol se’ls podria tirar a sobre per queixar-se. Però… t’has adonat que si arriba a passar algo amb aquesta gent es lia el món sencer? No ho vulguis ni pensar… però potser un canvi radical li aniria bé al món!

  2. Bon article Dani, enhorabona. Sens dubte el deficit ingressos-despeses te pinta de ser negatiu. Tanmateix la presencia del Bilderberg pot ser premonitòria, l’any passat es van reunir a Grècia… No crec que la seva presència ens aporti res positiu.

  3. Gràcies Gerard. La qüestió és que no aprenem dels errors. Ja dien que els homes són els únics animals que cauen dos cops amb la mateixa pedra. La manca de valors és el que provoca gran part dels problemes que tenim. Però tampoc seria just responsabilitzar absolutament aquest manca de valors de tot el que ens passa.

    Fins la propera

  4. El que no entenc és el perquè de tanta seguretat pública en una reunió privada i tant secreta. Tenen diners suficients i de sobres per a pagar tot un exercit d’un empresa de seguretat privada.

  5. Isabel, Ill, moltes gràcies pels vostres comentaris. El món en què vivim té aquestes coses. No sempre s’entenen totes i aquesta és una de les moltes 😉

    Fins la propera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s