Rodalia.info: la font d’informació

Renfe Rodalia sempre ha estat un servei inoperant. La manca d’inversió per part de tots els governs centrals està duent la xarxa ferroviària catalana al col·lapse i tot i el traspàs del servei a la Generalitat, tot continua igual.

La manca d’inversió de la qual parlem és tan elevada que hauran de passar molts mesos perquè la situació millori, d’això no en dubtem pas. Ara bé, el que sí que es podria solucionar des del primer dia és la comunicació amb els passatgers. Jornada rere jornada els retards fan acte de presència. Unes vegades els retards són lleus, d’altres en canvi poden desesperar al passatger més pacient.

La Generalitat de Catalunya ha posat a la disposició dels usuaris de Renfe Rodalia (o Rodalies, perquè ni ells tenen clara la forma correcta), un web que posa a l’abast dels usuaris informació diversa. Aquest servei ja s’ha vist superat per rodalia.info, que informa els usuaris de Renfe Rodalia sobre l’estat de les línies instantàniament.

Rodalia.info aprofita la tecnologia per fer un informe a temps real via Twitter de l’estat de la xarxa ferroviària. Rodalia.info és una plataforma que aglutina els diversos twitts que quedarien dispersos per la xarxa social Twitter. Twitter s’està convertint en un univers, una galàxia que està subdividida en diversos planetes i un d’aquests és Rodalia.info. Com deia McLuhan, arribarà un moment que tots els ciutadans es podran interconnectar a temps real, estiguin on estiguin o visquin on visquin. McLuhan va crear el concepte en castellà anomenat Aldea Global. Sembla que aquest temps ja ha arribat i Twitter ho demostra.

La capacitat d’aquesta xarxa social per fer visible l’invisible és única i tant és així que centenars d’usuaris de Renfe Rodalia poden estar informats a cada moment de tot allò que passa a la seva línia. A vegades potser serà massa tard, però en d’altres ocasions ens serà útil per buscar-nos alternatives.

Una vegada més queda demostrat que les ganes d’emprendre de la societat estan per davant de l’administració.

Creadors de Rodalia.info

Roger Melcior

Daniel Julià

Anna Fuster

Pimpampum.net


7 thoughts on “Rodalia.info: la font d’informació

  1. Hola salinasjavi
   sento dir-te que no ha estat la Generalitat sinó nosaltres que, per Rodalia.info, hem creat aquests comptes Twitter. El Twitter de la Generalitat de moment està inactiu i és @rodaliescat
   Gràcies i bon past Dani!

   1. Hola Roger. En cap moment he dit que era la Generalitat, precisament perque no se qui ho ha fet. Només volia informar de que hi ha aquestos twitters a disposició dels usuaris que ho necesitin.

    En qualsevol cas, molt bona feina.

    Salutacions.

 1. Déu ni do que hagin de ser els usuaris de Rodalies els que creïn un lloc on informar-se… sort d’aquesta iniciativa!!! Felicitats als seus impulsors!!! L’última frase Dani, crec que és el resum de tot… 😉 Bon post!!!

 2. La iniciativa és excel·lent però encara no arriba a tothom. S’ha de disposar d’un mòbil d’ultimissima generació per tal de poder tenir-hi accés on-line i en rigorós directe. Malgrat que des de casa, via PC, es pot consultar en pocs minuts de degradació el que està succeïnt. Alternatives i iniciatives així, sempre són un èxit. Només els hi falta que tothom disposi de tecnologia punta (en uns anys serà així) per acabar essent una acció de consulta quotidiana al 100% i integrada dins la vida diària dels ciutadans.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s