Neus Lloveras:”Vilanova es pot governar millor”

Neus Lloveras, candidata per CiU a l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú. És la primera vegada que es presenta com a cap de llista després d’una llarga etapa d’Esteve Orriols

Com veus la situació econòmica actual de Vilanova?

Realment preocupant. Cada cop hi ha més pares que acompanyen els seus fills a l’escola perquè no tenen feina. És una imatge tendre que degut a les circumstàncies es connota negativament. Vilanova i la Geltrú, en concret, i el Garraf, en general, és on l’atur ha crescut més a conseqüència de l’actual crisi. Tot i que la crisi és global i els mercats no han respectat absolutament res ni ningú, creiem que les coses es podrien haver fet de millor manera. Hem sobreviscut, en els darrers anys, gairebé exclusivament de la construcció. Si la nostre economia només té una pota i a més és inestable, a la que falli aquesta pota, el país cau de la manera que està fent. Amb milers de persones i famílies a l’atur i sense poder treballar.

Vilanova tenia indústria que de mica en mica ha marxat. Vilanova ha viscut d’esquenes al turisme de qualitat. Vilanova ha desaprofitat el potencial que té per poder donar benestar a les famílies. No s’han fet bé les coses, està clar.

Com veus la possibilitat de governar Vilanova? Seràs la primera dona…

Parteixo de la base que homes i dones són iguals. Per tant, no considero que hagi de tenir ni avantatge ni desavantatge davant d’altres persones. Vull que em valorin pel que puc donar per Vilanova. Vull que si governa Convergència i Unió a Vilanova se’ns valori per les nostres polítiques i per la nostra capacitat d’arribar a pactes, no per si sóc dona o home.

Creus en les quotes?

No. Van ser importants i necessàries durant anys, però ara ens hem de posar el “mono” de treball i treure el millor que les dones portem dins.

Pot passar factura que no hi hagi l’Esteve Orriols com a cap de llista?

A qualsevol que hi ha un canvi important es pot complicar. Però creiem en la línia que va marcar l’Esteve amb noves energies per dur Vilanova cap a un nou rumb. Cap a una nova manera de fer, pensant en els vilanovins i les vilanovines.

Perdre vots?

No puc donar un no rotund, perquè els que decideixen són els ciutadans. El que està clar és que nosaltres tenim una línia continuïsta. Als dos i a tots els membres de CiU ens preocupa el mateix, Vilanova i els seus ciutadans.

Heu creat un nou butlletí, el Canvi de Rumb. Per què?

La revista és una de les primeres coses que voliem fer en aquesta nova etapa. El que volem és fer arribar les nostres polítiques en positiu als ciutadans. Volem que sàpiguen què pensem i com ho pensem. Ens defineix la política en positiu i volem que sigui així.

Neus Lloveras creu en les noves tecnologies i la comunicació 2.0.

És imprescindible. Hi ha els mitjans que ens permeten fer la política més transparent i més propera. Per què no aprofitar-ho.

Si CiU guanya les eleccions que se celebren d’aquí a un any. Què farà?

Com bé diu el butlletí, volem un canvi de rumb. Creiem que les coses es poden fer de diferent manera, es pot governar Vilanova millor del que es fa ara. Quin tipus de ciutat volem tenir? Cap a on volem anar? Quin tipus d’economia serà la predominant en els propers anys? Són preguntes que ens hem de fer per ser forts de cara al futur. Cal potenciar el que tenim a prop. Per fer-nos diferents i per fer-nos atractius.

Des de CiU tenim 5 punts clau. Port, Univeristat, Història i cultura de la ciutat, comerç i turisme de qualitat. Aquests punts cal potenciar-los i fer-los partícips de la millora de l’economia. La Vilanova del futur.

CiU governaria amb minoria?

L’objectiu és governar sols amb pactes. Però volem governar per Vilanova. Volem que confiïn amb nosaltres. Cal pactar amb tothom per tenir plans estratègics forts que portin Vilanova a millor port que no pas ara.

Possibilitats a un any vista?

Cal fer molta feina. Cal centrar-nos i posicionar-nos. Estic convençudíssima que la gent ens donarà el seu suport a les properes eleccions.


One thought on “Neus Lloveras:”Vilanova es pot governar millor”

  1. molt bon treball Dani!!! aquestes entrevistes donen un molt bon valor afegit al teu bloc! a més, trobo que les preguntes estan molt encertades perquè et contesti el que tothom li agrada saber i vol sentir. i referent a la Neus, se la veu amb una estratègia política molt clara, que trobo que és clau per tenir uns objectius ben marcats i no divagar… un punt a afegir: de moment crec que el seu partit és qui millor porta tota la comunicació 2.0, vital per als actuals i pròxims temps.

    salut!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s