“En les properes eleccions podem donar la sorpresa”

Santi Rodríguez, candidat del PP a l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú i Diputat al Parlament de Catalunya.

Falta aproximadament un any per les eleccions. En quina posició es troba el PP de Vilanova?

Ara mateix estem en una bona posició. Només ens cal saber aprofitar-la. El govern tripartit porta 12 anys a la ciutat i sembla que hi hagi un cansament en la societat vilanovina. En els primers anys el partit principal, el PSC, no tenia tanta dependència dels partits petits. Actualment aquesta dependència és molt més elevada i veurem si poden reeditar el tripartit. Jo personalment penso que no ho podran fer.

Per què no es podrà reeditar?

Esquerra tindrà canvi de candidat i veurem com avança la situació. Veurem si la CUP és capaç de prendre més vots a ERC. Per altra banda, ICV ha fet unes errades molt rellevants, cosa que penso que els pot passar factura. Els temes com la Platja Llarga o la Gossera tindran pes en les properes eleccions.

De totes maneres, a mi el que m’interessa és el Partit Popular de Vilanova i el que podem fer nosaltres pels ciutadans. Volem tenir influència en el govern i si poguessin governar seria un resultat increïble.

Creus que CiU notarà la baixa de l’Esteve Orriols?

Podria ser. De fet, l’Esteve ha estat un gran polític durant molts anys però ara ha deixat mancat a CiU. Crec que podrem esgarrapar els vots menys nacionalistes de CiU. De totes maneres, cal treballar perquè les coses no estan pas fetes.

Com pot afectar l’abstenció als partits polítics tradicionals?

Està clar que una part de la política no sap connectar amb els problemes reals dels ciutadans. El PP de Vilanova vol apropar les seves polítiques als ciutadans i estic orgullós del que hem fet. El 2003 es va crear la candidatura de defensors del Casc Antic. En les darreres eleccions vam poder representar les seves idees com a partit polític. N’estic molt orgullós de la feina que vam dur a terme.

Hi ha solucions?

Primer de tot cal tenir present que la societat i la política no són coses diferents. A més, cal que tinguem present que la política és només una eina per transformar la societat. No és una qüestió de política. S’ha de fer, la política, perquè ho demanen els ciutadans.

Creu que els diners que ha rebut Vilanova gràcies al FEIL han estat ben aprofitats?

Les obres han estat positives. La Rambla de la Pau, per fi sembla que també es podrà cobrir el Torrent de la Pastera… Ara bé s’ha creat ocupació? Les empreses de la ciutat s’han vist beneficiades d’aquests diners? El gran inconvenient és que aquests diners hagin arribat gràcies al Pla Zapatero, en època de crisi. Els projectes de ciutat costa molt dur-los a terme. Hi ha una lentitud desesperant. Cal menys publicitat i més efectivitat.

Què pensa del Cas Gürtel? La corrupció és inherent als partits polítics grans com el PP?

Tots els partits polítics estem sotmesos a tenir “xoriços” dins de l’organisme del partit. Hi ha gent que s’aprofita de la seva posició, però en canvi la gran majoria hi treballa perquè hi creu. Però perquè la corrupció es s’elimini ràpid cal que els partits actuïn i ho facin des de dins.

Pel que fa al panorama català, creu que Alícia Sánchez-Camacho té alguna possibilitat?

Naturalment. La candidata del PP a les eleccions autonòmiques té molt de potencial. Nosaltres no creiem en les quotes sinó amb les persones. Ella és una dona que té molt de potencial i per això serà qui representarà el partit a les eleccions catalanes.

Pot haver-hi un pacte a la basca?

Ara per ara no hi ha un no directe. Cal veure com evolucionen les votacions i després s’haurà de valorar. Amb el PSC “normal” hi hauria alguna possibilitat. Amb el que cedeix a les tesis d’Esquerra o d’ICV, de cap manera.


One thought on ““En les properes eleccions podem donar la sorpresa”

  1. Aquest home a vegades sembla que no visqui el món real… El PP ni a Vilanova ni a Catalunya deix de ser un simple partit minoritari i, que es votat pels “españoles” que viuen a Catalunya i a Vilanova. I dels xoriços…. ja ho sabem que n’hi ha a tot arreu. Però que els partits actuin i ho facin des de dins… també ho sabem però…. NO ho fan!! No els interessa. Serà perquè en el fons tots xupen del pot??

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s