Electoralisme sí o no?

El 2010 ha portat bones notícies pels ciutadans de Vilanova i la Geltrú i també de la comarca del Garraf. Ahir divendres, la Consellera de Salut, Marina Geli, i l’alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, van signar el conveni de reordenació hospitalària del Garraf.

Vilanova i la Geltrú té un greu dèficit en matèria d’infraestructures sanitàries i una notícia d’aquestes característiques sempre és positiva. Els socialistes, en el programa electoral de les passades eleccions municipals, ja van prometre aquest nou Hospital però semblava que les possibilitats eren ben poques. Joan Ignasi Elena s’havia pres la construcció d’aquesta nova infraestructura com a gairebé una qüestió personal. Ell sens dubte pot ser el gran beneficiat després d’aquesta notícia. Ell ho sap i no desaprofitarà l’ocasió que aquest fet li brinda. Falta un any i pocs mesos perquè se celebrin les eleccions municipals. Ara mateix sembla ser que no es podria repetir el tripartit i marcar perfil i fer-se fort amb una notícia d’aquesta envergadura li donarà molt d’oxigen. Joan Ignasi Elena és un bon polític i sap perfectament prendre el pols polític en cada moment. De retruc, el nou hospital serà un bon ham per la gran quantitat de votants socialistes de cara a les properes eleccions catalanes.

Pel que fa al panorama de les autonòmiques tot indica, si no passa res d’extraordinari, que CiU podria tornar a la Generalitat, mentre que Xavier Trias també podria trencar l’hegemonia dels socialistes a l’ajuntament de Barcelona. Aquesta sinergia positiva pels nacionalistes podria ser aprofitada per CiU de Vilanova que intentaria aprofitar el desgast de la crisi i de l’atur per abanderar-se com el gran partit que pot fer front al canvi.

Són només algunes hipòtesis que poden materialitzar-se, o no, a curt i a mig termini. El que està clar és que ara més que mai el futur polític de Vilanova, de Catalunya i també d’Espanya està en un moment clau.

Ara bé, el compromís de Marina Geli és electoralisme? És només paper mullat per demostrar que el govern socialista no deixa de banda els ciutadans de la comarca del Garraf? Ja sabem que la comarca és una de les que rep menys inversió del Principat. Que és una de les que té l’autopista més cara i que el tren per anar a Barcelona no està a l’alçada de les circumstàncies?

És una manera de compensar el descontentament creixent entre els ciutadans vilanovins? La base de vots socialistes a Vilanova i a la comarca és molt alta, (tots els alcaldes són del PSC). Veuen que el futur està complicat i comencen a amarrar vots que poden tenir segurs?

Una vegada més, i com sempre dic, el temps ho definirà tot plegat.


5 thoughts on “Electoralisme sí o no?

 1. Una noti que molts esperàvem! Ara però, toca confiar amb aquest compromís polític. Es necessita un hospital, és tan senzill com això! Sincerament, esperava un post així… va sortir la notícia i vaig pensar: segur que en parla el Dani!! Ben fet!!! 😉

 2. Fas una bona anàlisi de la situació.. Cop d’efecte de la consellera Geli? És possible, i sobre tot tenint en compte que el 2010 serà any d’eleccions (i sabent que extraoficialment en Montilla va obrir campanya amb el discurs de Cap d’Any)..
  Sigui com sigui, tot està en marxa i promet sorpreses.. El que seria desitjable és que el nou hospital no nomès sigui pressupostat, sino que s’executi l’obra com més aviat millor, amb independència de les properes eleccions..

  1. Gràcies Sònia. Sembla ser que les previsions són que el nou Hospital acabi les obres cap al 2014. El que a mi em preocupa és com es finançarà. La Generalitat està sota mínims i surt ara aquesta notícia? Com ho encararan?

   Més paper mullat passaria molta factura als socialistes de Vilanova. Seria la segona promesa que acaba en res. El tema salut és un dels més importants pels ciutadans.

   Fins la propera 😉

 3. Esta clar que es en clau electoralista.

  Primer, no es poden gastar uns diners que no en tenen, ara be, podrien engreixar mes els pressupostos per així tenir mes capacitat d’endeutament( ja ho fan de forma habitual).

  Segon, poden resar a qui sigui, ( ejem i perdó ), per tal de que puguin tornar a refer un pacte despres de les eleccions, així, si no en tenen diners per cubrir els crèdits poden tornar a engreixar els presupostos per demanar un altre credit i cobrir les despeses de l’altre crédit.

  Tambe podrien fer algo per que no tanquin tantes empreses i que baixes l’atur, fer contenció de la despesa pública, no contractar tans alts carrecs de confiança amb uns sous astronomics, no provocar fusions bancaries que no se a qui afavoreixen i legislar per que els bancs deixin de fer usura,no crear places de funcionariat innecesaries, etc…

  En fi, aquesta última formula es masa complicada, es mes facil demanar un crèdit i ja veurem qui paga despres.

 4. It means that you get total discounts at the time
  of subscription. One should keep in mind that communication lines for live support are kept open for paid accounts, who are
  given top priority. Japanese Gardens – Although the
  gardens are technically in Fort Worth, Texas, it is only a short drive.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s