L’atur no respecta el Garraf

Economia, santa economia. A vegades aquesta paraula ens sona a glòria, d’altres és com una pedra al fetge. Les xifres són realment esfereïdores. No és la primera vegada que comento les xifres de l’atur ni el que penso sobre aquesta situació de crisi. Fins el moment no he tractat en profunditat el tema de l’atur a la comarca del Garraf i a Vilanova i la Geltrú, però algun dia ens hem d’estrenar.

La comarca del Garraf no ha fet bé les coses i Vilanova i la Geltrú, com a capital, tampoc. L’economia en els darrers 10 o 15 anys s’ha basat en tancar els ulls davant el creixement i davant la manca de sòl empresarial i industrial que arrastrava i alimentava la ciutat. Els governs han viscut d’esquena a aquesta situació i ara estem patint les conseqüències. Gairebé 30.000 persones estan a l’atur entre les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf. Indignant, penós i degradant.

A Vilanova i la Geltrú estem a punt d’arribar a la xifra psicològica dels 6.000 desocupats, segons paraules de Xavier Cardona, president de l’associació d’empresaris ADEG. 6.000 motius de vergonya, sens dubte.

Aprofitant aquesta informació vull recordar el titular d’una entrevista que la setmana passada li van fer a Sixte Moral al Diari de Vilanova. Segons l’exalcalde de Vilanova, la ciutat està en una situació pletòrica. Des de quina perspectiva es mira la realitat el senyor Moral? O té uns prismàtics de color de rosa o viu una realitat diferent a la que viu la societat en general.

 • Gairebé 6.000 aturats a Vilanova
 • Manca d’un Hospital
 • Infraestructures amb un preu elevadíssim que no s’adequa al servei que presten
 • Falta de lideratge polític
 • Falta de perspectives de futur de la ciutat
 • La Universitat i el centre tecnològic quin tracte reben

On està el canvi que necessita Vilanova i la Geltrú? Estem aprofitant tots els recursos que tenim al nostre abast?

De veritat que Vilanova està en una situació pletòrica?

El mes de gener i el mes de febrer l’atur tornarà a deixar KO al Garraf i a Vilanova i la Geltrú. Ara bé, tothom tranquil, les ulleres roses són barates i més si les comprem als immigrants del top manta que l’ajuntament fa mesos que havia de fer desaperèixer.


5 thoughts on “L’atur no respecta el Garraf

 1. Ja m’agradaria que tothom parlés alt i clar com tu. Tothom està fart de la crisi i no veiem les solucions ni de lluny!! Tothom ha de posar-hi de la seva part, però els nostres polítics tampoc ens ho posen d’allò més fàcil… el model d’economia del “estado español” feia pena, i aquí està el resultat. Gràcies per la sinceritat!

 2. Una vegada em varen preguntar, quan creus que s’acabará la crisis?, jo vaig respondre que ho tenia clar, quan es torni quotidiana.

  La humanitat ha superat de tot fins hi tot “pestes negras” que varen asolar Europa.

  La responsabilitat dels politics es la de que hi hagin els menys morts en el camí.

  En quant a la crisis actual, tothom esta d’acord en que es una crisis financera però, el gobern no pot llençar pilotes fora dient que es per la manca de confiança interbancaria, ells que son els que tenen en les seves mans el poder legislatiu son els que han de crear lleis per tal de intentar paliar al maxim els desequilibris i o abusos.

  Que facin d’una vegada la seva feina que es legislar i perdin la por de sancionar a la banca per les seves politiques d’usura i el xantatge que fan als empresaris.

  Ah i que deixin de fer cortines de fum com jocs olimpic per d’aqui a no se quants anys o mes funcionaris amb les vegueries,

  Per molta rabia que els faci que hi hagin empreses que no siguin d’ells que es guanyin be la vida, si no hi ha empreses no hi ha llocs de treball, algo tan senzill i logic no se com no ho veuen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s