Enquestes incomprensibles

Cada vegada entenc menys a l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Divendres passat, dia 20 de novembre va aparèixer una enquesta al Diari de Vilanova que havia encarregat el propi ajuntament i que havia realitzat el Servei d’Avaluació i Qualitat de la Diputació de Barcelona. Aquesta enquesta pretenia valorar diversos aspectes relacionats amb la ciutat com ara: la gestió de l’ajuntament, millora de VNG, punts a favor, punts en contra, com s’informa la gent, etc. Abans de res cal dir que l’enquesta s’ha fet a 600 persones de les prop de 70.000 que té Vilanova. Una xifra poc significativa per ser una mostra fiable.

La millor part de l’enquesta és la interpretació de les dades i hi ha diversos aspectes que no acaben de ser del tot coherents.

Els ciutadans de Vilanova i la Geltrú valoren amb un 5,9 la tasca del govern local. Una bona xifra que només varia en una dècima respecte a la que es registrava el 2005 i dues dècimes respecte les del 2006, segons informa el Diari de Vilanova.

Els ciutadans són clarament optimistes i sembla ser que creuen majoritàriament que la ciutat en els propers dos anys millorarà (55%), mentre que un 22,3% pensa que empitjorarà i un 9,2% que es mantindrà igual. Sembla mentida que aquesta enquesta hagi estat feta en temps de crisi. Qualsevol ho diria. Però millor encara. Hi ha informes que expliquen que els joves són els que més pateixen l’atur però el jovent de VNG és també molt optimista i un 66,7% creu que el futur serà millor. Realment extraordinari.

Principals problemes

Ara per ara, sembla que les informacions que han aparegut són molt positives i que la situació no afecta als ciutadans. Doncs bé, un 14,2% creu que l’atur és el principal problema de la ciutat. Però que no déiem que a Vilanova si està tant bé i que no té problemes?

Altres problemes:

Circulació amb un 7,3%

Oferta de lleure i cultura 6%

Neteja i obres 5,7%

Creixement de la ciutat 5% ( ha baixat del 10,8% del 2006 al 5% actual)

Seguretat ciutadana 11,5%

Equipaments sanitaris 8,5%

Manteniment dels carrers 8,2&

Immigració 6,5%

La comarca del Garraf és una de les que menys inversió rep per part de la Generalitat. Té una manca considerable en matèria de Sanitat, és una de les comarques on l’atur ha crescut més des que va començar la crisi… Només sóc jo el que ho veig?

Pel que fa a un altre ordre de coses. Vull i puc afirmar que l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú no té clar ni els mitjans de comunicació que hi ha a la ciutat. Una de dos. O l’enquesta està clarament controlada i esbiaixada o els que ens governen no saben ni on tenen la mà dreta.

Mitjà a través del qual s’informen els ciutadans de VNG. Canal Blau TV (la ràdio no apareix), Diari de Vilanova (el periòdic més antic de l’estat no ens podem permetre el luxe de perdre’l tot i que hagi fet un ERO temporal a molts dels seus treballadors), butlletí municipal 08800 (fa un any i mig que no el publiquen per evitar despeses), parlant amb la gent i web de l’ajuntament (no sigui que els diguin que no estan posats dins de les noves tecnologies).

Diari de Vilanova 67,3%

Canal Blau TV 23,2%

08800 Butlletí municipal 20,3%

Parlant amb la gent 12,3%

Web de l’ajuntament 4,3%

Aquí hi ha mitjans que no s’hi reflecteixen. On està Cadena SER Penedès-Garraf o Onda Cero Penedès-Garraf, o Vilanovadigital o Canal Blau FM o el diari El Punt?

No tenen la categoria suficient per a sortir a l’enquesta?

Indignant, sense més adjectius. Per cert, deixeu-me dir que el Diari de Vilanova té una web completament 1.0. Les notícies no estan actualitzades i no ha passat el llindar dels anys 90. Deuen tenir algun problema amb Vilanovadigital perquè els pren la “clientela”. O com ha afirmat davant meu un alt càrrec del Diari “és un mitjà que no es llegeix ni Déu”.

Doncs les xifres parlen per si soles. A dia d’avui, Vilanovadigital arriba gairebé als 18.000 usuaris únics. Els clics als enllaços, i Google, no fallen ni tenen interessos entre mig.

Reflexionem-hi, si us plau, reflexionem-hi.


5 thoughts on “Enquestes incomprensibles

 1. jo vaig veure aquest noti al diari de vilanova. em va semblar patètic que es tiressin tantes flors… i més quan deixa de banda altres mitjans. sembla que tinguin por i surtin a la defensiva abans d’hora. moltes vegades em conecto a vilanovadigital per mirar les notis de la comarca, i el comptador de persones que hi estan conectades crec que de cada vegada puja més, i en hores més inesperades! el que jo penso és que el diari de vilanova s’està quedant endarrerit, no ha pujat al tren del 2.0 i això els acabarà passant factura. el pitjor de tot és que no volen admetre que són un mitjà que precisament no és el millor… dit per molta gent de la ciutat. per què? doncs per la simple raó que un diari setmanal perd la seva vessant periodistica quan t’ofereix notis que ja no són actuals. i em sembla a mi que comencen a tindre enveja d’alguns altres mitjans, que ofereixen informació local actual i no va fent-se el xulo amb dades, perquè no li cal…
  és la meva opinió.

 2. el que està fent el diari de vilanova és clarament una campanya de desprestigi de cara a VILANOVADIGITAL sobretot. ara mateix és l’unic mitja que li pot fer sombra. com diu l’alba. per què comprar el diari si nomes em donen noticies que fa una setmana que estan passades? miro VD que es gratuit i ho veig al dia. que li falta gent per treballar i no tenen prou noticia propia, d’acord. ara bé, els comentaris i els blocs ho enriqueixen molt.

  el diari de vilanova no va voler fer el canvi. i ara comença a tenir por. i no saben com cony reaccionar. els acabarà passant factura i hauran de tancar les portes si no hi ha un ajuntament com el d’ara que el voldrà mantenir sí o sí.

 3. El diari de Vilanova s’ha begut l’enteniment! Com és el més antic de la premsa estatal i va fent gala d’això , es pensa que el món en el qual viu, la gent es tant arcaica com ells….
  Totalment d’acord amb les vostres afirmacions..

  Senyors del Diari de Vilanova: Vilanova Digital com a mínim és un mitjà de comunicació més que s’ha de tenir en compte… No em crec que estigui per sota de la revista 08800 Butlletí municipal i de la web de l’ajuntament que només es miren les 4 empreses interessades a fer alguna gestió…
  Lamentable pel diari de Vilanova!! I indigen pel periòdic més antic de la premsa estatal…

 4. Però heu pensat una cosa que em sembla més forta?

  En les gràfiques que segueixen a aquesta, on es veu l’ús i la valoració dels respectius mitjans, el Diari de Vilanvoa no surt!

  Què vol dir això? Què és el més llegit i no se’n recorden d’ell per valorar-lo? No acabo d’entendre que no surtin a les gràfiques complementaries els mitjans que surten a la principal.

 5. Gracias Joan!porque con estas fotos nos haces revivir aquel dia con algriea y emocion!!nos han encantado los tres reportajes que nos has hecho!!un saludo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s