Carretero i l’independentisme

Joan Carretero va presentar el seu programa electoral de cara a les properes eleccions, ahir, a Vilanova i la Geltrú.

La sala de conferències de l’UPC estava plena. Una vuitantena de persones es van reunir per escoltar els dos grans objectius de Reagrupament.

 1. Independència
 2. Regeneració política

Els més de 45 minuts de conferència van estar destinats a parlar únicament i exclusiva d’aquests temes. El partit de Joan Carretero es mostra com el partit del canvi. El partit que vol fer bé les coses. El que creu en la regeneració política des de fa molt de temps, sense oportunismes d’última hora.

Creu en la creació d’un llei electoral catalana per apropar la política als ciutadans. Carretero aposta per les llistes obertes per a poder treure de la cadira a tots aquells que estan col·locats a dits per les cúpules dels partits.

Llei de transparència per la qual els càrrecs públics hagin de passar factura a final d’any amb els ciutadans. Mostrar el seu sou, les dietes i totes les despeses que han tingut.

Que els càrrecs públics cobrin el que cobraven quan tenien càrrecs civils. No cal tenir un sous elevats per a ser polític.

Mesures clarament populistes. Parlar és gratuït i el discurs fàcil en èpoques en què la gent està desencantada de la política i en moments en què la corrupció està a l’ordre del dia és senzill. Però no vaig veure en cap moment el procés pel qual s’acabaria la corrupció, el camí que hem de seguir per arribar a la independència o el procés de creació de la nova llei electoral catalana.

La gent sortia amb la sensació clara que Joan Carretero diu les coses “clares i catalanes”. Diu el que volen sentir i de la forma que volen sentir-ho.

Esquerra està en un moment no gaire bo, l’independentisme no té un rumb clar, les Candidatures d’Unitat Popular estan trobant el seu públic jove i cansat de les mateixes cares de sempre, i en darrera instància, l’objectiu d’englobar l’espectre independentista en un sol partit, queda molt allunyat. Les forces polítiques nacionalistes, disperses, tenen menys força.

De totes maneres, com diuen els castellanoparlants. No es oro todo lo que reluce i, sobretot, quan algunes informacions contradiuen el gran cavall de batalla del partit al que representa.

La Vanguardia el dia 22 de juliol publicava una notícia que tractava unes presumptes requalificacions de Carretero a Puigcerdà. El diari El País també n’informa


2 thoughts on “Carretero i l’independentisme

 1. Hola, abans que res, enhorabona pel blog. El segueixo amb molt d’interès.

  Interessant el teu post dobre Carretero, que no comparteixo. No et vull enganyar, sóc de Reagrupament, però intento ser objectiu.

  El teu article té dues crítiques:

  1) Que el missatge és populista, que no diu com fer tot plegat. Et recomano que llegeixis la ponència estratègia de Reagrupament (http://www.reagrupament.cat/novaweb/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=35&&Itemid=22) i visitis la web (http://www.reagrupament.cat), on es parla d’aquest tema

  2) Poses en qüestió l’ètica de Carretero, perquè co-dirigia l’hospital transfronterer de Puigcerdà quan aquest estava en construcció. Bé, quan es gasten tants diners públics, és bo que hi hagi un responsable del projecte. Ell és metge, havia estat alcalde, conseller, té un màster en gestió hospitalària… Em sembla que era un bon candidat a dirigir el projecte. També qüestiones el tema de les requalificacions, sense entrar al detall: la causa és per un tema admnistratiu, perquè va fer unes requalificacions a canvi de que les empreses donguessis diners a l’ajuntament per fer dos ascensors públics. Penso que a l’explicar a mitges aquesta informació dones una imatge esbiaxada i no ajustada a la realitat

  Bé, no podem estar sempre d’acord, però més enllà d’estar d’acord o no, l’important és ser objectiu.

  Salutacions

  1. Hola Salva. Moltes gràcies pel teu seguiment.

   M’acabo de mirar les pàgines que m’has passat i està tot molt bé. ara complicat també ho tenim.

   de totes maneres el post fa referència sobretot a la conferència que va fer a l’UPC. no només es pot aconseguir la inpendència amb paraules boniques per aixecar els aplaudiments del públic. és molt important que la gent sàpiga el que s’ha de fer per arribar a la independència.

   i el tema de les notícies el vaig trobar curiós i vaig creure oportú que havia de sortir al bloc. el senyor carretero ha estat polític durant anys i no és té una aurora blanca que el cobreix. està clar que hi ha temes com el de l’hospital que no trobo encertats.

   no es pot pregonar el que no es fa.

   a mes i ja acabo. no vaig trobar gens bé que per defensar les nostress tesis haguem de dir que tots els espanyols són feixistes. no va ser exactament amb aquestes paraules però si volem algun dia la independència del nostre país hem de tenir complicats, no enemics.

   fins la propera i gràcies pel comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s