Se soterrarà la via a Vilanova?

3492221930_0d7f2ea6b5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vilanova i la Geltrú té, des de fa moltes dècades, un problema estructural: la via del tren pel centre de la ciutat. Històricament el ferrocarril ha estat molt beneficiós per l’economia del municipi. Servia per a poder exportar i importar. El tren era i és un dinamitzador de l’economia i, a més, ens permet viatjar amb certes facilitats. Des de fa uns anys la poca inversió estatal en els trens de rodalia de Barcelona ha provocat que el sistema sigui deficitari i que estigui completament degradat, provocant molts mals de cap als ciutadans de Vilanova i de la comarca. Però això ja és un altre tema.

Ahir mateix es va saber que l’estat inclourà una dotació de 500.000€ per analitzar les possibilitats i el cost de l’operació. Sembla que des de l’administració central es vol fer el pas de cobrir la via del tren seguint els mateixos passos que Sitges.

Ara per ara, però, es plantegen diferents dubtes.

Vilanova i la Geltrú haurà d’integrar, a mitjà termini, la nova línia orbital que unirà Mataró amb Vilanova sense passar pel centre de Barcelona. Encara s’ha de definir si es farà una nova estació als afores de la ciutat, si s’arribarà on hi ha l’actual estació, si Sitges estarà unit a la nova línia o no… Són encara molts interrogants els que estan sobre la taula.

Cal concretar com acabarà sent la nova estació de Vilanova. A més, també cal afegir-hi l’eix diagonal, que l’any 2012 estarà enllestit, segons les dates oficials. Sense tenir clar quin serà el projecte definitu serà parlar per parlar.

També cal pensar amb antel·lació com haurà de ser el nou passeig que sorgeixi, si és que s’acaba duent a terme el projecte de soterrament. Per fi Vilanova serà una sola Vilanova. No hi haurà excuses amb la Vilanova de dalt i la de baix de la via. I els ajuntaments que ens governin ho haurna de tenir clar. Caldrà consens, caldrà tenir les idees clares i aplicar-les amb sentit comú i amb visió de ciutat i no de partit, governi qui governi.


One thought on “Se soterrarà la via a Vilanova?

  1. Hola Daniel!
    Això del soterrament de la via, la veritat és que trobo que seria molt avantatjós per la ciutat de Vilanova. Penso que d’aquesta manera es podrien millorar les instal·lacions que fa 100 anys que encara són les mateixes, potser així es milloraria la circulació de trens i a la vegada no afectaria tant als mils d’usuaris que hi ha diàriament. Ara bé, mira com està Vilafranca! Han soterrat la via, molt bé, doncs hi ha una esplanada de formigó inútil allà sobre que no hi ha manera que s’urbanitzi. S’han acabat els diners? no ho sé! ningú ho sap! però nosaltres continuem pagant impostos. Hi havia un projecte d’urbanització molt interessant! Amb unes grades i tot per fer espectacles al vespre i els caps de setmana i tot s’ha quedat en res… Si aquesta és la intenció del soterrament jo voto que no. Si la intenció és acabar les coses i fer la feina ben feta voto que si!

    Felicitats per l’any del bloc!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s