Els papers de la Trias Fargas

20061111-Artur-Mas_highlighted_latest_news

L’Orfeó Català i la Trias Fargas han signat convenis de col·laboració. Fins aquí no hi ha res d’il·legal. hi ha partits que volen influenciar negativament en aquest cas. Com el PSC.

La situació:

1.- Apareix el “Cas Millet“.

2.- Surt a la llum pública que la Fundació Trias Fargas, propera a CDC, té relació amb la Fundació de L’orfeó Català de Fèlix Millet.

3.- CDC es veu en una situació difícil perquè no es volen veure tacats per la mala imatge de Millet. Diuen que des del principi han fet les coses legalment.

4.- El PSC vol aprofitar la situació i Iceta explica(vídeo) que ells tenen convenis amb Caixa Catalunya per mantenir l’arxiu socialista, mentre que CDC feia tractes amb Fèlix Millet.

5.- CDC aprofita la informació(pdf) publicada al diari “El Periódico” per demostrar que sí que tenen els convenis i que tot està en regla. A més, els comptes van passar en el seu moment per la Sindicatura de Comptes i no van trobar-hi cap irregularitat.

Aquests són els 5 punts més rellevants de la història de finançament entre el Palau de la Música de Fèlix Millet i la Fundació Trias Fargas.

La història ens ha demostrat que els partits polítics, tots els partits polítics, han tingut algun problema que d’altre amb el finançament. Fins fa res, no estaven prohibides les donacions anònimes, és a dir, els partits polítics podien ser una maquina de blanqueig de diner extraordinària. Ara això ha canviat i totes les donacions a partits s’han de declarar.

Un pas més cap a la transparència i cap a la legalitat, encara que soni paradoxal i fins i tot còmic.

Estratègia del partit

Des del punt de vista de comunicació i d’imatge del partit està clar que cap partit vol allargar situacions que els poden passar factura en les eleccions. Des de la posició del PSC un partit que es finança malament és un partit corrupte i que els electors no veuen amb bons ulls. Per tant, des de CDC s’hauria de tancar el tema al més aviat possible i haurien de posar sobre de la taula una nova prioritat. Haurien de canviar l’agenda dels mitjans amb una altra proposta. Els socialistes veuen que les enquestes no els són favorables i volen agafar-se al que puguin per treure punts als nacionalistes.

Ara bé, arribar fins el final per acabar demostrant que són “innocents”, els donaria molta credibilitat i prestigi en moments clau. (El PP està immers en el cas Gürtel i l’opinió publica està clarament sensible amb el finançament dels partits).

Veurem com transcorren els fets i fins quan està disposada a aguantar la direcció dels convergents aquest tema sobre de la taula.


3 thoughts on “Els papers de la Trias Fargas

  1. Als socialistes els hi ve de conya per que a més a més, ha desactivat mediàticament les accions de CiU al Parlament pel tema dels informes que no servien de res que contracta el tripartit.

    1. Exactament Miquel. De totes maneres, espero que surti també a la llum la quantitat de diners que s’han gastat en els famosos estudis que per exemple se centren en saber si els nens coneixen a Marina Geli. En definitiva, que per aquestes actituds tot fa semblar que es comencen a posar nerviosos.

      Gràcies pel comentari!!

      1. El més trist de tot això és el descrèdit que provoca en la societat envers a la política, quan aquesta hauria de ser “la més noble de totes les professions”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s