Càmeres de seguretat a Vilanova?

2702425000_26606fc639

Càmeres de seguretat al carrer: sí o no? Fa uns dies el Diari de Vilanova informava sobre les càmeres que l’ajuntament de la ciutat ha col·locat a la Plaça Miró per “vigilar” aquella zona.

Fins a quin punt és lícit que l’ajuntament col·loqui una càmera en un lloc públic? És un tema que ja ha estat debatut àmpliament per experts en la matèria. Ara però el problema ha arribat a casa nostra.

Des de CiU sembla que en una primera instància no hi estan en contra. Volen deixar passar uns dies per poder valorar amb arguments la posada en marxa de les càmeres.  Sembla una mesura intel·ligent, sobretot perquè encara no hi ha gaire veus en contra.

Oposició a banda, les càmeres creen un problema de fons. És un problema clarament jurídic i és que les càmeres que estan col·locades al carrer no tenen el consentiment de gravar-nos. Ningú ha donat el seu consentiment a l’ajuntament perquè la nostra imatge pugui aparéixer en la gravació d’aquestes càmeres.

Fins a quin punt és legal?

Fonts del govern han afirmat que en cap cas es vol controlar la vida de les persones i que només és una càmera que té l’objectiu de dissuadir a presumptes infractors, sobretot cotxes que vulguin accedir a la Plaça Miró sense tenir el permís per a fer-ho.

De totes maneres penso que l’ajuntament ho estan fent de la pitjor manera que pot. Si realment és una mesura per foragitar els ciutadans incívics i no pas recaptatòria o de control, com alguns diuen, per què està camuflada en un pal de la zona?

Crec que cal una explicació clara i sense intermediaris per tal de descobrir d’una vegada per totes el que està passant amb aquesta càmera. Els ciutadans de Vilanova mereixen una resposta.


4 thoughts on “Càmeres de seguretat a Vilanova?

    1. gràcies pel teu comentari. suposo que sabràs que el Diari de Vilanova no és gens 2.0. i per tant no us puc deixar un link que enllaci la notícia. el diari de fa dues setmanes tracta el tema. i pel que respecta als informes no sé a què et refereixes.

  1. El dirai de Vilanova?? Si com bé sabem es el periòdic més antic de l’estat… I com a mostra un botó… Només cal mirar la pàgina web que tenen… No val gens la pena. Totalment dacord amb tu Dani, que no són precisament 2.0, Ni evidentment, encara menys 3.0…..
    Per cert, jo també ho vaig llegir… Es totalment cert Unquenosabia. Si vols ves a la biblioteca i en demanes un exemplar…
    D’altra banda,estic totalment en contra de posar càmeres. Hi ha moltes maneres d’aconseguir un efecte dissuassori tal i com diuen que pretenen des de l’Ajuntament….

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s