¿Los blogs han muerto debido a la creación de las redes sociales?

facebook

Los días 1 y 2 de octubre estuve en el Primer Congreso de Comunicación 3.0 en la Universidad de Salamanca. Durante estos dos días hubo distintas conferencias que intentaban descifrar el camino que está siguiendo Internet y las redes sociales.

Miguel Ángel Refoyo (Un mundo desde el abismo) y Ricardo Mena (Cabezabajo) estuvieron en la primera mesa. Plantearon diferentes temas sobre los blogs, pero el que creo que fue más interesante fue el de: los blogs estan muertos debido a las redes sociales?

Ellos lo afirmaron rotundamente y sus argumentos iban en la dirección de que ahora tienen menos comentarios y menos lecturas debido a que primero: el blog ya no es una herramienta nueva, hay muchos internautas que ya disponen de uno, y segundo, las redes sociales y su rapidez estan acelerando el procedimiento de reflexión y ahora todo se resume en una idea y un “me gusta” de Facebook.

Personalmente creo que no es una firmación del todo acertada. Los blogs sirven para mostrar nuestra capacidad sobre un tema en concreto, sirven para dar nuestras reflexiones sobre cualquier asunto, para exponer temáticas que no aparecen en los medios de comunicación… sin duda los blogs sirven para mostrar nuestra imagen a la sociedad. Los blogs tienen una utilidad más profesional Las redes sociales como Facebook tienen una utilidad más de ocio o también pueden servir como plataforma que impulse nuestros posts en el blog. Así pues, bajo mi punto de vista, los blogs no estan muertos, ni mucho menos.

¿Y vosotros qué pensáis?


4 thoughts on “¿Los blogs han muerto debido a la creación de las redes sociales?

 1. Jo tampoc no crec que els blogs hagin mort per culpa de les xarxes socials i els “mola” del Facebook. Jo hi veig com una evolució en tot plegat. En tot cas, moriran els blogs que tenien com a funció la que Facebook (digues-li Tuenti, encara que a mi em sembla molt curiós que a Catalunya el seu ús no estigui tan estès, almenys entre els universitaris) té: oci i una reivindicació de “ei! que jo també hi sóc, a Internet!”. Dius que els blogs serveixen per a donar reflexions. Estic d’acord, i és per això que molts blocs moren: necessiten de certa reflexió i temps a darrere, i la nostra societat no disposa d’aquest temps. Per això ara està començant a tenir molta més anomenada el microblogging de Twitter (instantani i ràpid), i el seu ús també ha canviat en un any i mig o així, com el de Facebook. De trobar vells amics a jugar amb granges virtuals i preguntar-li a Belén Esteban hi ha un canvi substancial que em fa intuir que Facebook aviat morirà d’èxit.

  Jo, com tu, també penso que no estan morts, ni molt menys. Molt interessant Dani!

  1. estic molt d’acord. fa segles els canvis trigaven molt en produir-se i ara en mesos hi ha infinitats de canvis. és impossible predir quin és el futur. el fotolog per exemple havia de ser el futur, tothom en tenia. al cap de pocs mesos del boom ha perdut tot el seu atractiu. sembla que facebook té una vida més llarga. però quin serà el seu final. quin predecessor tindrà? el temps i d’aquí no gaire ens ho aclirarà.
   Gràcies Ester

 2. El dilema de matar ràpidament els formats. No, els blogs no han mort. Estic d’acord amb els teus arguments, Dani, que són una eina d’expressió amb més capacitat, més analítica i més reflexiva. Les galetes del Facebook o el botonet de ‘M’agrada’ no és res, i si el món, diguem-li intel·lectual, ha d’anar cap aquí, tanquem la paradeta.

  En aquest sentit, recordo que en Saül Gordillo va fer un post al respecte. Aquí el teniu: http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/120309

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s