El govern vilanoví va a la deriva

tripartit

El dilluns 21 de setembre a partir de les 18.00h de la tarda es va dur a terme a Vilanova i la Geltrú el debat sobre l’estat de la ciutat. Crisi, atur, ajudes familiars… sempre els mateixos temes. El govern que es pensa que tot ho fa bé i l’oposició que diu que tot ho fa malament.

El govern tripartit de la ciutat va prioritzar aquests pilars bàsics. La qualitat de vida, l’espai públic, l’activitat econòmica i la capitalitat.   

La qualitat de vida dels ciutadans de Vilanova cada vegada va a menys. Hi ha 15.000 persones de la capital del Garraf que marxen a treballar fora de la ciutat. Aquest penso que és el gran punt de qualitat de vida. Tenir el lloc de treball a prop de casa. Menys despeses en viatges, (autopistes i Renfe), en dietes, menys problemes amb la família, etc.

L’espai públic està tot “patas arriba”. És obvi que si volem fer-li un rentat de cara a la ciutat cal que hi hagi obres. Però Vilanova està molt deteriorada. El parc de Ribes Roges, està molt degradat. I els carrers que no siguin els del centre? Quan han hagut d’estar els veïns dels afores de Vilanova amb carrers mal esfaltats, sense acabar, gairebé sense mobiliari urbà…

L’activitat econòmica existeix a Vilanova? Potser estaré vivint a una altra ciutat, però crec que moltes empreses de la ciutat estan passant-ho molt malament per poder tirar endavant. Mahle, Componentes Vilanova (tot i que ara sembla que ho han pogut solucionar), Prysmian, el mateix Diari de Vilanova… L’associació d’empresaris del Garraf i el Penedès ADEG va anunciar fa uns dies que el Garraf i Vilanova trigarien molt en sortir de la crisi. És una economia molt feble, que no ha potenciat el suficient el sòl industrial.

I per últim, la capitalitat. No em feu riure. Vilanova Gran Marina fa promoció del seu servei amb una fotografia de Sitges. I el port de Vilanova, qui el coneix? I l’hospital potent on el tenim?

Tripartit no anem bé. I els que ho paguen són tots els vilanovins i vilanovines.

I per acabar, si hi ha un partit polític que presenta 20 mesures contra la crisi, tingueu la voluntat de mirar el seu contingut i intenteu arribar a acords. Sumeu esforços, treballeu per fer una Vilanova millor i amb més soidesa econòmica on no haguem de veure dia rere dia una cua de 15 metres al costat de l’ajuntament. És una imatge realment dolorosa.


One thought on “El govern vilanoví va a la deriva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s