La justícia és justa?

Sitges ha estat escenari d’un fet que a priori només passa a Hollywood. Ara ho hem viscut a pocs metres de casa nostra. La justícia és l’única sortida al conflicte. Ara bé, creieu que és justa i igualitària?

Dimarts passat els mitjans de comunicació informaven sobre un fet horrible. Un carrer molt cèntric del municipi havia estat l’escenari d’un homicidi. Una cua per comprar patates al carrer Parellades s’havia convertit en l’excusa perfecte per a treure la vida al jove Joel de 19 anys i veí d’Olivella.

La primera pregunta que em faig és: per què arribem a aquest punt? Què ens porta a matar algú per una discussió ridícula, penosa i sense sentit? Un cas d’aquestes característiques té alguna mena de justificació?

L’aparell judicial té l’obligació de resoldre el cas per la via pacífica. De moment, els Mossos d’Esquadra han detingut a 4 individus i sembla que entre ells hi ha el pressumpte autor dels fets. L’estat de dret és el sistema pel qual l’estat garanteix els drets individuals dels ciutadans. Tothom és innocent fins que no es demostri el contrari. Ara bé, el gran dilema arriba un cop se sap qui és el culpable dels fets. En aquest moment s’obre un dilem moral que està en plena efervescència.

Falten encara uns quants mesos per saber el veredicte del jutge i no pretenc fer un judici paral·lel. No només pretenc agafar aquest cas com a exemple, sinó molts d’altres que apareixen de forma més o menys sensacionalista en els mitjans. Vull que quedi ben clar que no parlo d’immigrants perquè no és una característica d’ells, no ens pensem que som tant superiors.

Anar drogat, begut, ser menor d’edat i altres aspectes atenuants poden rebaixar substancialment la pena. Què se li pot dir a una mare que perd el fill a mans d’una persona que al cap de “pocs” anys sortirà de la presó? Hi ha algú que tingui el dret d’acabar amb la nostra vida?

La justícia és massa tova? S’està perdent el civisme per moments? Cal una remodelació de la legislació per a poder lluitar contra aquesta mena de casos? El que està clar és que un no es pot quedar sense paraules davant d’un fet d’aquestes característiques.

Posted in General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s