La TDT no fereix sensibilitats

 

tdt

 

 

 

 

 

 

 

 

D’aquí a poc menys d’un any es produirà l’apagada analògica. El dia 3 d’abril del 2010 les televisions amb senyal analògic no valdran, no es veurà absolutament res, i les podrem enviar a la deixalleria (que no pas al carrer, al costat dels contenidors de rebuig). I és per aquest motiu que l’administració central està duent a terme una campanya informativa perquè els ciutadans i ciutadanes de l’estat no s’adormin i comprin una televisió amb TDT o un sintonitzador de senyal digital i que recordin de posar al dia l’antena de la comunitat de veïns del seu bloc de pisos. 

Ara bé, com a publicitat que és, per molt que sigui institucional, també s’adapta als diferents públics. I és per aquest motiu que podem veure, des de Catalunya, dos tipus d’spots amb la mateixa idea. La diferència, l’idioma en què es transmet la informació. 

El català, acaba amb la frase feta “Vinga, que és tard i vol ploure” , mentre que el castellà es decanta per un “Va que no te coja el toro”. 

La TDT no vol ferir sensibilitats. Respecta les dues llengües que es parlen a Catalunya, les dues oficials. En alguna cosa, per petita que sigui, l’Estat sí que respecta els catalans. Només en algunes poc importants, perquè el finançament i l’Estatut no es respecten.


2 thoughts on “La TDT no fereix sensibilitats

  1. això és una simple cortina de fum per no deixar veure el que realment passa a l’estat. ens diuen que el mes de maig hi haurà notícies sobre el pacte de finançament. mentrestant, nosaltres vivim feliços i tranquils

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s