Un Montilla més catalanista

 

Tindrem l'oportunitat de veure aquesta imatge?
Tindrem l'oportunitat de veure aquesta imatge?

Ser president de la Generalitat et fa més catalanista. No és la primera vegada que sentim aquesta afirmació i Pasqual Maragall ho va reafirmar en més d’una ocasió quan la relació amb el govern central no era l’òptima. El tema del finançament està arribant, segons fonts oficials, al final. El partidisme i el tacticisme estan interferint per trobar una solució ràpida i justa per al finançament autonòmic. José Montilla és una persona de poques paraules i sempre ha fet gala de la seva capacitat de gestió. La barrera psicològica que està establerta entre Catalunya i Espanya semblava que amb un ministre fidel a la vessant més “negociadora” i de més “entesa” amb el PSOE quedaria difuminada. La tensió dels últims dies està començant a irritar al president de la Generalitat. Trigarem gaire en veure un pacte pel finançament? Millor encara, trigarem molt en veure un bon pacte pel finançament?


One thought on “Un Montilla més catalanista

  1. A més a més del finançament, s’hauria de pensar en com sortir de la crisi. El finançament, és un tema escabrós. Cal tenir en compte que el 20% del PIB espanyol prové de Catalunya. Estem demanant que ens donguin un 13-14% d’aquest 20% (si no ho tinc mal entés). No cal ser optimista… Q per què? Doncs perquè com viuran a Extremadura i Andalusia? Ojala m’quivoqui però amb el finançament sortirem amb un acord de mínims… i amb la cua entre cames, com sempre, perquè ningú tindrà nassos de plantar cara…
    I amb els vascos no ens podem comparar perquè ells donen el 6% del PIB espanyol. Si en demanen un 4% es facil que els hi donin pq no es prescindible perquè visquin els “espanyols” amb menys recursos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s