El govern ZP es posa a treballar

250_0_elena-salgado-02-2601091

 

   

 

 

                                

 

 

 

 

 

 

Setmana Santa equival gairebé sempre a dies de festa. Marxa l’hivern més dur, més intens i els ciutadans poden gaudir d’unes petites vacances que són l’avanç de les vacances estiuenques. Aquest any però, el govern de Zapatero s’ha posat les piles i no han fet ni un sol dia de festa. Després del nombrament dels diferents canvis en els diversos ministeris s’han mostrat davant dels mitjans de comunicació com a un govern que vol canviar el rumb, que vol canviar la negativitat establerta i que, en definitiva, vol donar el tomb a la situació de crisi actual. Ara bé, què ens vol dir l’equip de comunicació de Zapatero. Que abans els ministres no treballaven per solucionar la crisi? Que Solbes no feia broma quan ironitzava sobre la dimissió (obligada o no) del ministre Bermejo?

Un altre dels temes candents d’aquests darrers dies recau sobre el finançament. Aquest tema hauria d’estar completament tancat des del mes d’agost de l’any passat, però encara està molt present en la vida política espanyola. La nova ministra d’economia encarregada d’intentar trobar alguna solució a aquest problema, Elena Salgado, no tindrà un paper d’intermediació fàcil, però a la vegada sap que és un pacte que s’haurà de produir en les properes setmanes per fer evident aquest presumpte canvi en el rumb del govern s’està produint, a més de trobar algun recolzament en el Congrés dels Diputats. El pacte entre PSE i PP al País Basc ha deixat fora d’Ajuria Enea al PNB després de molts anys en el govern. En conseqüència, de forma directa ha perdut els vots “domesticats” dels nacionalistes bascos per aprovar els pressupostos dels propers anys o de diferents actuacions polítiques que es vulguin dur a terme.

Es preveuen unes setmanes marcades per l’”entesa”  tot i que serà molt complex trobar algun punt de consens. Veurem com s’acaba solucionant i gestionant aquesta lacra del govern Zapatero. Sap que ara no està en un bon moment i els opositors poden treure rèdits polítics que els donin la possibilitat de guanyar vots de cara a les properes eleccions. Per alguns molt properes i per d’altres més llunyanes. Seguirem l’actualitat


2 thoughts on “El govern ZP es posa a treballar

 1. i amb tots ells també canvien els spin doctors!! a veure què passa perquè moltes vegades el problema recau en com es comunica una certa estratègia… vull pensar que serà millor!!

 2. Doncs jo penso que tot és qüestió de marketing pensant ja en les següents eleccions. ZP vol mostrar a la gent que si les coses no funcionen no es queda amb els braços plegats. El tema està en que no crec que hi hagi gaires millores en la política però es vol que la gent es pensi que si. Es com quan en futbol es fa un canvi en el minut 30 de la segona part i estas perdent 3 a 0. No serveix de res….
  Veieu doncs, que jo dubto que funcioni el canvi. Això si, penso que la política cada cop té una component més elevada de marketing i menys elevada de política.
  La prova es que a Madrid, on mana govern del PP, ja hi han invertit 5.000 milions d’€ a rodalies renfe. Serà que volen conquistar vots per treure el govern “pepero”?
  Aquí,mentrestant, ens anem costejant el transport indigne de la renfe de la manera que podem…
  I llavors, em pregunto… “al pais basc, s’uneixen PSE i PP per fer fora PNB?”
  Una altra prova que tot en política són interessos i … marketing…
  Quins temps que corren…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s