Cal reaccionar, ja!!

tripartit-vilanova1

Centenars de treballadors vilanovins s’estan quedant a l’atur. Les portes de Renfe no s’obren tantes vegades com fa uns mesos, segons alts càrrecs de Renfe Rodalies, la Rambla està més plena de l’habitual en hores de poca aglomeració i les botigues del centre noten que la gent entra, mira, però compra menys. Aquests són només alguns punts que personalitzen la crisi a la comarca del Garraf i a Vilanova en concret.

La crisi està afectant i, molt, a l’economia de la comarca. A causa dels últims ERO’s de Mahle i Prysmian, entre d’altres, l’atur està gairebé al 20%. És una xifra preocupant i els partits polítics de la ciutat, tant govern com oposició, s’han de posar d’una vegada per totes a treballar per aturar d’alguna manera o altra aquesta situació crítica. Una bona noticia són els 2,6 milions d’euros que ja han arribat a les arques municipals per iniciar les obres que donaran treball a poc més de 900 persones. De totes maneres, aquesta mesura no és ni de bon tros suficient.

Es necessiten mesures eficients contra la crisi, es necessita actuar, es necessita compromís de les forces polítiques i de les forces privades per tirar endavant en un moment de falta de confiança com l’actual. Segons dades oficials, el mes de febrer eren 4.824 persones les que es trobaven a l’atur, cosa que contrasta amb les que hi havia tot just fa un any, 2.948 (dades extretes de la Mancomunitat Penedès- Garraf). Una simple resta ens confirma que amb un any l’atur s’ha incrementat en 1.876 persones. Una xifra que continua creixent i que pot arribar a xifres molt greus.

Ajudes socials, inversió de diner públic allà on fa realment servei, posar el màxim de traves perquè les empreses no tirin endavant els ERO’s injustificats. Són només algunes propostes que es podrien aplicar per minvar la situació que vivim a la comarca. Poden ser aquesta o d’altres les que puguin resultar eficaces, però cal que es reaccioni.


2 thoughts on “Cal reaccionar, ja!!

  1. Tot em fa preveure que no reaccionaran ràpid. Les solucions vindran tard i es començaran a notar els seus resultats dintre d’alguns mesos. Alguns per no dir bastants… I els que estem a punt d’acabar carrera som els “acollonits” per excel·lència. És difícil trobar una feina ara com perquè sigui la primera…

    1. doncs si alba, serà molt difícil per a tots els estudiants que vulguin començar a endinsar-se en el seu món, però amb esforç, treball i ganes de treballar es poden aconseguir moltes coses

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s