El proper Dakar a Vilanova

L’estat dels carrers de Vilanova és lamentable. La manca d’inversió per part de l’administració ha estat decisiva perquè avui en dia es produeixi aquest fenomen

Vilanova i la Geltrú arrastra un dèficit considerable en matèria d’obra pública. En les darreres legislatures les inversions que s’han destinat a aquest tema han estat clarament deficients i no han estat suficients per tal de sufragar la manca d’infraestructures. Els pressupostos municipals del 2009 tampoc.

Segons les dades facilitades per l’Ajuntament de Vilanova, que es poden consultar al web http://www.vilanova.cat, veiem com els diners que s’han destinat a la reurbanització de la calçada és el mínim. Aquests quadres ens demostren que les voreres de La Collada reben 300.000€ per acondicionar-les. I no serem dolents preguntant-nos si els veïns de La Collada han vist algun tipus de millora. De la mateixa manera que tampoc preguntarem on són els 600.000€ que s’han invertit en jardineria.

Els números dels pressupostos són les dades més objectives que podem trobar, però de moment aquests números no es veuen del tot reflexats en la vida real. No cal recordar l’aixecament constant del Carrer Caputxins. Els comerciants no sabien que fer amb tant pols i amb tot el que es va crear. El pitjor de tot, és que es va haver de refer perquè la qualitat de les obres, i la mala gestió del trànsit van provocar que dos mesos després, les rajoles del Caputxins estiguessin completament triturades i fora de lloc.

Fa unes setmanes l’ajuntament ha rebut 11 milions d’euros de l’Estat espanyol per gastar dins del 2009. 27 obres que deixaran potes enlaire tota Vilanova. No sabrem si anem per la capital del Garraf i per la capital del Senegal.

Alguns direu que facin A o facin B seran criticats. Doncs la resposta és no. És hora de fer obres, és hora de donar treball a molta gent que ha quedat a l’atur per la crisi en la qual estem immersos. Però què passarà quan acabi l’any i s’hagin acabat les obres? Què passarà quan acabi l’any 2009?

Queda una opció, fer les obres malament, com estem acostumats els vilanovins per tornar a refer-les el 2010. Seria una bona estratègia.

Les obres s’hauran de fer ben fetes, a consciència i que donin resposta al que els impostos que paguem es deuen. L’estat del benestar s’ha d’aplicar en qualsevol situació quotidiana, i l’entorn que ens envolta i que ens defineix ha de ser un bon referent. La ciutat viurà un replantejament profund que no es pot fer sense la seguretat que tot sortirà bé.

De moment està clar, donem un vot de confiança a l’administració. Després veurem el que acaba passant.
9 thoughts on “El proper Dakar a Vilanova

 1. tota la raó del món que tens. ja sé que no t’animarà gaire, però en molts llocs adopten aquesta estratègia: fer les obres malament per després tornar-les a fer… com molt bé dius, dones unes xifres objectives, però crec que irreals a l’hora de materialitzar-se. el vot de confiança a l’administració crec que ja s’ha donat masses vegades. sempre esperant que el nou any sigui millor en pressupostos i inversions, i sempre acaba sent el mateix. ja ens ho coneixem…

 2. Hola!

  Recordo aquesta conversa moltes vegades a casa!! Estic d’acord amb tu. Aquest és un problema molt greu d’aquesta ciutat. Per exemple: la platja de vilanova és infinitament millor que la de Sitges, això no m’ho pot discutir ningu! Doncs perquè la gent prefereix caminar pel passeig de Sitges i no el de Vilanova? La resposta és evident: tenir cura dels carrers d’una ciutat és primordial pels seus habitants. Ens agraden les coses ben fetes i netes i aquí encara queda un camí llarg per recórrer! Jo ja he perdut la confiança amb les administracions però també els hi donaria una última oportunitat. Però la última.
  Salutacions!

 3. Excel·lent article. Es això al que em refereixo quan parlo que la política se me’n refot… El que vull com a ciutadà i com a pagador d’impostos es tenir les coses com calen. On van parar aquests diners que es obvi que no s’inverteixen com s’han d’invertir…
  Això si ells na fent tirant-se mocs els uns als altres i… les butxaques plenes

 4. Jo com a vilanoví, tampoc tinc la sensació que els diners s’inverteixin com cal. Estic totalment dacord amb la Cristina pel que fa al passeig. Però es la història de mai acabar…
  Gràcies per la informació. Normalment, ningú es preocupa de difondre dades com aquestes d’interès ciutadà.

 5. He entrat a l’enllaç de l’article i he vist que una de les partides que es pot trobar al pressupost és la següent:

  Condicionament aire Ajuntament 50.000,00

  Alguns dels lectors hem pot dir que deu voler dir “aire Ajuntament”??
  Si fos per mí d’una revolada marxen tots…

 6. Hola Daniel,

  Et comunico que el setmanari L’Extra publicarà demà aquest apunt amb l’enllaç al teu bloc, seleccionat entre els més llegits i valorats del Portal de la Penedesfera http://www.penedesfera.cat, la comunitat de blocaires de l’Anoia, l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf.

  Aquesta és una iniciativa de L’Extra, la qual ajudarà a la difusió i promoció del contingut del teu bloc en particular, i del fenomen blocaire en general.

  Salutacions i enhorabona!

  Daniel García Peris
  http://www.danielgarciaperis.cat

 7. Moltes gràcies a Penedesfera i al diari gratuït L’Extra per publicar el post “El proper Dakar a Vilanova”.

  Fins la propera i felicitats per la feina feta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s