Els vots són cotxes bomba

Les eleccions basques estan a la cantonada i ETA ja s’ha fet notar. Ahir dilluns dia 9 de febrer, els diaris estatals titulaven que el Suprem anul·lava les llistes de D3M i Askatasuna. Només nou hores més tard, la banda terrorista posava una bomba al costat de l’empresa Ferrovial, relacionada amb l’AVE basc.
Els comicis bascos sempre han estat marcats per les decisions d’ETA, sempre s’han vist obligats a viure amb la por al cos constantment, i la filosofia dels etarres ja gairebé no se la creuen ni ells mateixos. Els sectors més moderats de la banda rebutgen els actes i la transició a l’escena democràtica. Però, per altra banda, el sector dur és de moment el que marca les ordres i les accions de la banda terrorista. Ara bé, com poden afectar les il·legalitzacions?

http://www.publico.es/espana/152513/tercer/partido/ilegalizado/nueva/ley/partidos

Aprofitant la llei de partits que van signar els dos grans partits estatals, s’han il·legalitzat la gran majoria de partits i l’esquerra abertzale, o independentista, es queda sense gran part de la seva representativitat. El partit que ara mateix pot representar els ideals abertzales, és Aralar; partit que es va separar de Batasuna i ha condemnat clarament el seu rebuig al terrorisme.

De totes maneres, hi ha aproximadament uns 250.000 ciutadans que no tenen representativitat política. Òbviament, això pot desenvolupar en problemes de kale borroka i en nous atemptats. El dia 12 de febrer comença la campanya electoral basca i els experts diuen que aquestes il·legalitzacions poden afavorir al PSE-PSOE, que en les últimes enquestes està més a prop que mai del PNB. Aquestes eleccions tenen més importància que mai perquè pot canviar, com ja va passar a Catalunya amb el tripartit, el govern basc després de molts anys de l’hegemonia del Partit Nacionalista Basc.


7 thoughts on “Els vots són cotxes bomba

 1. Com hem comentat avui a classe, l’equerra abertzale estarà d’alguna manera o altra durant la campanya. Serà interessant seguir que fan, o que no fan. De totes maneres, i personalment, no estic a favor de la violència ni d’ETA, però dubto molt de la llei de partits, i el que em sembla molt fort és que tota aquesta gent, finalment, s’hagin quedat sense la representació en unes eleccions.

 2. Veurem què passa amb aquestes eleccions. El que sí sé és que ens toca pringar!!! Més que mai ens ficarem a dins de la política!! Sort que et tenim a tu!

 3. esperem que no passi res en aquestes eleccions basques. hi ha un problema com bé dius. hi ha molta gent sense vot i molta gent emprenyada.

  que les eleccions estiguin immerses en un pais democratic, sense bombes i sense atemptats.

 4. Hola Daniel,

  Gràcies per afegir-te a la Penedesfera http://www.penedesfera.cat, la comunitat de blocaires de l’Anoia, l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf.

  T’agrairíem que per a difondre i augmentar la xarxa facis un link del teu bloc cap al portal. A la barra lateral trobaràs logos i consells per millorar la visibilitat a la Penedesfera.

  Recorda que al web trobaràs tot un seguit d’eines per tal de millorar la comunicació i la participació entre els penedesencs a internet.

  Salutacions i felicitats pel bloc!

  Daniel García Peris
  http://www.danielgarciaperis.cat

 5. Passi el que passi, els bascos sempre han estat diferents!
  Allà si tenen les coses clares… i no com a Catalunya que sempre funcionem amb acords de mínims.
  El que està clar es… NO A LA VIOLÈNCIA !!

  Salut!!

 6. ETA ja ha tornat a fer de les seves. avui ha posat un explosiu de 8 kg a la seu del PSE d’un poble de Guipúscoa. En definitiva, no deixa d’actuar, tot i que avui no hi ha hagut cap víctima. Veurem els propers dies quines són les notícies que ens arriben del País Basc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s