Do not communicate, involve

Barack Hussein Obama és un dels millors oradors que es recorden en els darrers temps. Aquest home de 47 anys ha estat capaç d’il·lusionar a la nació més gran i més potent -com a mínim fins el moment- del món. Ha unit a blancs, negres, cristians, protestants, musulmans, homes, dones, nens…tots s’han deixat endur per la bellesa de les paraules i de les promeses del flamant president dels EUA.
Guantánamo, la crisi econòmica, la guerra d’Afganistan i d’Iraq i el conflicte bèl·lic entre Israel i Palestina, són els primers problemes que se li presenten a Obama. Com els solucionarà? Quan apareixeran les primeres veus crítiques cap al president?
Les expectatives que tothom s’ha fet al respecte de la política d’Obama són molt altes, tothom veu en el nou president nord-americà el nou messies que portarà la pau, la sostenibilitat, la justícia, l’enderrocament de la tortura, i el cumpliment dels drets humans arreu del planeta. Els valors de la nació mare tornaran a fer-se veure entre els diferents països.
Tot acaba de començar. S’ha qualificat de nova era, de l’era de la confiança, de la il·lusió, del saber fer, de la diplomàcia i el diàleg vers les armes.
Tot queda per veure. De moment, i això és clar, ja s’ha fet història. El primer president afroamericà dels EUA posa fi al somni de molts nord-americans que fins ara no s’havien vist del tot identificats pel seu govern.

El primer ball de Barack Obama amb la nova primera dama ballat sota la canço “At last”, (Per fi).
Molts esperaran que aquest fi, sigui el principi d’un món millor.


4 thoughts on “Do not communicate, involve

  1. Jo també estic esperançada amb el nou president. Però evidentment, és una esperança amb prudència. Poc a poc… i bona lletra!

  2. Per fi, després de 8 anys d’imbecilitats i corrupció política protagonitzades per Bush (perquè en fi, el botí de les guerres de l’afganistan i l’iraq se l’han emportat les empreses petrolieres) sembla ser que als Estats Units hi governa un polític com déu mana.
    De moment estic consultant les webs tant de la CNN com de la BBC i pel que sembla Barack Obama està esborrant els actes vergonyosos que va protagonitzar l’administració Bush: tancarà la presó de Guantanamo dintre d’un any i revisarà tots els historials judicials dels presoners d’allà, torna a finançar els grups pro-abortistes, dóna suport a l’experimentació amb cèl·lules mare, congela el sou del personal de la Casa Blanca que més cobra (aproximadament 100.000 dòlars al més si mal no tinc entès) donant exemple que inclús allà s’han d’estrènyer el cinturó per sortir d’aquesta crisi que encara durarà…

    L’hi dono el meu vot de confiança. Yes, we can. 🙂

  3. M’encanta Obama… parla amb veracitat, amb convicció i el que crec que és mé simportant, transmet sinceritat. Però tot i això, toco de peus a terra i sé que no serà fàcil fer tot el que s’ha proposat. Però tot i això, per poc que faci, ja haurà fet molt.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s