Anar i tornar de VNG a BCN per només 10,60 € i a 40km/h


Aquests darrers dies s’ha parlat abastament sobre la polèmica generada per la normativa de la velocitat variable.

El dimarts dia 13 de gener el senyor Pérez Moya, director del Servei Català de Trànsit, va acceptar una entrevista al programa de TV3, Hora Q, en el que es va parlar sobre aquesta normativa. A priori, aquesta normativa ha de reduir encara més els accidents i la contaminació a les entrades de l’àrea metropolitana de Barcelona, per complir els límits exigits per la normativa de la Unió Europea.
No obstant, tot i la bona intenció del govern aquesta llei porta cua i veus dissidents que discrepen sobre l’efectivitat de la mesura.
Però jo em pregunto: és aquest realment el problema?
Primera i per començar si hi ha un embús dels que solen haver-hi a primera hora a l’entrada de Barcelona pel sud, no es podrà anar ni gairebé a 10 km/h. L’autovia de Castelldefels, la C-31, i l’autopista del Garraf, la C-32 podem veure dia rere dia a les informacions del trànsit que presenten col·lapses considerables. Per tant, aquesta mesura ja no cal ni posar-la en funcionament, perquè els cotxes contaminaran hi hagi o no hi hagi un senyal lluminós que ens indiqui que hem d’anar a 40 i, a més, les emprenyades seran monumentals veien que sembla que es riguin de nosaltres quan arribem tard a la feina i a sobre et restringeixin la velocitat.
I segona, el greuge comparatiu que patim els ciutadans de la comarca del Garraf és injust, desmesurat, i fora de lloc. 5,30€ per anar a Barcelona per l’autopista a 40km/h? Ens prenen el pèl.
Sempre ens queda per això una alternativa, les costes del Garraf. Aquesta alternativa, tot i les millores que s’han fet en els darrers mesos, deixa molt que desitjar i no està a l’alçada de les circumstàcies.
Així doncs, senyor Pérez Moya, el problema no és pas la contaminació o les morts a les carreteres ja que tots volem que se solucionin aquests greus inconvenients. El kit de la qüestió és que no volem pagar tants diners per anar a Barcelona a estudiar, a treballar, a comprar o a fer el que sigui. Però naturalment, encara els volem pagar menys si és per anar a 40km/h amb unes vies ràpides que presenten unes condicions poc acceptables i quan veiem altres situacions que contaminen molt més del que ens diuen.

One thought on “Anar i tornar de VNG a BCN per només 10,60 € i a 40km/h

  1. realment… és penós!! si has vist com se n’enfoten al Polònia és impressionant!!! Realment sembla que triïn la velocitat amb la q hem d’anar per sorteig…quina vergonya!!! sembla que sigui així… que per tocar el que no sona ens fotin velocitat a 40 i pagant una fortuna. o es pot córrer, o no es paga… una de dues. crec que anar a 40 i pagar tant és incompatible!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s