El Nadal, dies familiars?


Els dies de Nadal són dies de família? Són dies de tornar a casa? De veure a aquells que no veiem durant tot l’any i de recordar els que ja no hi són?

El consumisme és ja un tema massa recorregut en èpoques de nadal, en què els valors tradicionals perden força vers els ipods, els ordinadors, les colònies o els diversos electrodomèstics petits. 
La tradició ens diu ben clar que “per nadal cada ovella al seu corral”. Fa fred, neva, dies amb temperatures glacials, els vidres gelats, les mans fredes, els aparadors il·luminats, els anuncis televisius…Tot ens dóna la imatge de família. D’estar a casa, tancats, paint o no, els dinars que mai s’acaben. 
En definitiva, tot ens demostra que són dies de nadal. Ara bé, i si visquèssim a Austràlia? Els dies serien molt més llargs, estaríem dins de la piscina, suaríem, faríem més hores al carrer, sortiríem més per la nit…Els dies seríen tant nadalencs? 
Dit d’una altra manera, tindria sentit el nadal com el coneixem aquí? O agafaria un altre sentit menys familiar?
Una simple reflexió que mai va malament en aquestes èpoques.
Bon any 

4 thoughts on “El Nadal, dies familiars?

 1. No! Rotundament no seria el mateix si visquéssim a Austràlia!!
  Allà la gent celebra el cap d’any tirant-se a la piscina. I llavors, on hi ha aquesta “calidesa” i aquestes “reunions”???? De fet, aquí dubto que també hi hagi calidesa i reunions amb ganes de reunir-se. M’explico: crec que bastants dies d’aquests hi ha qui es comporta d’una manera falsa. Potser tot és conseqüència d’un marketing que ja portem integrat a les venes… potser és tradició familiar… no ho sé. Però ningú es queixa de rebre regals!!!

  Bones festes i tot això que se sol dir!!!!

 2. EEEips! 1r. d tot: Bon nadal!

  Doncs jo penso que per mi seria mlt estrany anar en bikini i llençar-me a la piscina el dia 25 de desembre evidentment. Però crec que per la gent d’allà és lo més normal del món. El tema consumisme ja comença a fer pudor… cada any diem el mateix, les tv diuen el mateix i la veritat és que sigui consumisme o no a tots ens agrada que ens facin regals! El k digui k no menteix… el problema del nadal ve quan et falta algú que t’estimes o que ja no hi és. També quan tens algun familiar malalt o a l’hospital o quan estàs sol. Aleshores és quan es viu d’una manera força diferent, de fet no ho vius, vols que s’acabi quant abans millor.

  Per mi el Nadal és compartir un bon àpat amb els que t’estimen, fer-nos regals amb ganes de fer sortir somriures i xerrar fins que ens cansem!

  Salut!

 3. Avui en dia qualsevol festa és consumista: nadal, Sant Valentí, Sant Jordi, el dia del pare, de la mare, Pasqua… Sembla que encara que no ho poguéssim evitar, haguéssim de caure en aquesta espiral de compres i despeses. Molts diuen que no que s'hi pot anar en contra, però després els veus recorrent les botigues consumint sense fre. Avui en dia, el consumisme és la nostra naturalesa.

  PD: Per a mi el nadal sí és estar en família: aquest any, he fet 2300 km entre anada i tornada per estar amb els meus éssers estimats >.<

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s