Espanya ha d’aprofitar la crisi per reinventar-se


El sistema capitalista s’ha d’acabar reformant.

Aquesta afirmació és senzillament una opinió, però el “Yes we can” de la campanya de Barack Obama ens pot donar l’esperança suficient per veure que hi ha maneres millors de portar el món endavant. 
Espanya és, cada vegada més, un Estat que necessita la força del petroli per poder satisfer el seu ritme econòmic. Per contrapartida, i de manera paradoxal, és un dels països del món que exporta més cru. En conseqüència, el sistema obsolet del petroli, provoca el canvi climàtic, i a més, provoca que el sistema financer espanyol se’n ressenteixi cada cop més.
Possiblement per aquest motiu és ara el moment de poder canviar la forma de moure el mercat, i Espanya hauria de ser un aliat perfecte de les energies renovables.
Una inversió en aquesta línia pot donar moltes alegries a mig i llarg termini.
De moment, sembla que el Ministre d’Indústria, Miguel Sebastián, ja ha llançat la primera idea per anar cap a aquest model. 
L’automovilística japonesa Nissan ha presentat un expedient de regulació per prescindir el contracte de poc més de 1.600 treballadors. Una mesura per evitar uns acomiadaments d’aquestes característiques és apostar pels cotxes nets. 
El “yes we can” hauria de donar-se en tots els àmbits per ser efectiu. Ara és el moment. Reinventem-nos  

5 thoughts on “Espanya ha d’aprofitar la crisi per reinventar-se

 1. Això dels cotxes nets m’ha costat enganxar-ho.
  A veure si Barack Obama ofereix aquest canvi que tots els americans estan buscant… i potser en extensió tot el món. És impossible arribar a fer tot el que ell ha promès i, per tant, el canvi polític potser no serà tan brusc.
  Sempre que es parla d’Amèrica és com si es parlés directament de tot el món en general. Amb això vull dir que el “Yes, we can” també va per nosaltres. Tothom.
  Gràcies per aquest blog…m’ajuda a estar al dia i tenir una visió global del que passa al món. I el que és més, em fa pensar… cosa que crec que hauríem de fer més sovint: reflexionar sobre el lloc en vivim.

 2. Vigila les faltes i tornar a llegir abans de publicar. Un periodista en potència com tu, no pot tenir la llicència de cometre errades.
  És una crítica constructiva, no t’ho agafis malament.

 3. Massa poesia hi ha al “Yes, we can”. No ens fan falta poetes, no crec que Obama porti de cop i volta una nova realitat al nostre món. Tampoc no crec que l’Estat Espanyol hi pinti gaire en tot plegat.
  Estic d’acord amb tu, amb el reinventem-nos. Però no tot és “Yes, we can”. S’hauria d’anar més enllà, i potser hi anirem, però encara ens quedem a la superfície dels problemes.

  Salutacions a la perifèria des del centre, jijiji

 4. Ei nen! Acabo de descobrir el teu blog! Felicitats >.<

  Un dels problemes de la societat americana en general és que no estan conscienciats amb el medi ambient. Simplement, això no va amb ells. No crec que Obama sigue tan trencador com per reformar una de les indústries més potents del seu país per motius medioambientals. Però bé, tal com dius és un moment idoni per reinventar-se i canviar. Potser aquest nou president resultarà realment un canvi, i no només poesia com diu Esther

 5. No crec que el “Yes we can” sigui poesia: és una filosofia cívica en tota regla que demana optimisme en temps de crisi, com els efectes d’una cosa tan potent com “New Deal”.

  Però tornant a casa nostra, els nostres polítics tenen una visió de curta volada, curt termini. Amb aquesta visió no pots apostar per cotxes nets perquè tu vols guanyar les eleccions que tindràs d’aquí a quatre anys. És trist, però és una clau per entendre perquè no ens movem…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s