ACTUALITAT POLÍTICA

La situació política i econòmica en la qual ens trobem està passant un moment convuls. És una situació innegable per molt que des del govern espanyol s’intentés tapar fins fa molt pocs dies. El context politicoeconòmic en el que estem és clau per a poder entendre com es desenvoluparà el món en les properes dècades.

Com influirà la crisi que estem vivint en l’actualitat en l’economia a curt termini? Els bancs tindran problemes?Els ciutadans passaran per dificultats econòmiques greus?Fins a quin punt?I a llarg termini?

Des d’una altra banda del prisme: acabarà el neoconservadurisme dels EUA? Rússia ja ha dit aquests dies que els yankees deixaran de ser els amos del món? Serà cert?

Tot són un conjunt de preguntes que es podran respondre a mesura que passin els mesos. Per aquest motiu vull obrir aquesta eina de treball i d’anàlisi per tal de valorar de forma personal tots els fets que transcorren al nostre voltant.

Això només acaba de començar, i com deia i un gran intel·lectual, (per no dir l’intel·lectual per excel·lència, Albert Einstein) “Déu no juga als daus”.

Salut!!


4 thoughts on “ACTUALITAT POLÍTICA

 1. Doncs ja tinc ganes que passin els mesos per poder llegir l’opinió d’aquest crack, que és Dani Gàmez. Crec que moltes preguntes ja es poden deixar entreveure… L’atur només fa que augmentar, les fàbriques tanquen portes, les petites empreses pateixen moltíssim i els autònoms ja deuen estar resant que no els passi gaire més, perquè surtiran, crec, molt perjudicats d’aquesta crisi, com molta part de la nostra societat…

  Quan acabi tot això, si és que acava, el món en el que viurem després, serà molt diferent com el coneixem ara.

  Opinió personal de Miquel Obenza.
  Enhorabona pel blog!

 2. felicitats per obrir un blog!!! i el k es mes…obrir un blog on tothom hi pugui opinar! a veure si la gent s’anima…perquè es tractaran temes que afecten a tothom!!

  entrant ja en matèria, des del meu punt de vista crec que molt bona part de la societat, fins i tot m’incloc, encara no som prou conscients del que una crisi d’aquestes característiques ens pot portar. o prendre… perquè de ben segur que la nostra butxaca ho patirà.

  i si un dia despertem conscients de la crisi i decidim retirar els calers del banc? i si tothom fa el mateix??? els bancs se’n van al “garete” i ningú voldrà a tornar-hi a confiar…

  però bueno, esperem no arribar fins a aquest punt. potser he donat una visió molt negativa del tema. però siguem realistes, si es complica més pot arribar a passar.

  corren perill els nostres estalvis…per pocs que siguin??

  ja ho veurem!!!

  de moment, el que sí podem veure segur és que s’acaba d’inaugurar un blog que pot ser el nucli d’opinions i d’intercanvis de punts de vista molt diversos.
  pinta molt bé!!!!

  felicitats i endavant!
  AD

 3. Crec que el més greu de tot plegat és la implicació que busquen en nosaltres en aspectes en els quals poca cosa hi podem fer, conscients de que n’estem tips de tanta política insulsa, cremats del nostre quotidianisme, i individualistes fins a l’extrem. Saben que els ciutadans volem sentir explicacions, però que rarament ens fixarem en la certesa dels seus discursos. I que, en cas que els qüestionem, no tenim prou força com per a oposar-nos-hi, i per tant, som com titelles que es mouen al ritme que ells volen, o poden.

  La crisi no és cosa d’ara, no sorgeix de l’avui pel demà. Hi ha unes causes que es remunten a uns quants mesos enrera, i mentre pensaven que ho podien controlar -silenciar-, ningú se’ls hi queixava. Però la pilota ha anat creixent, i en el seu rodolar avall s’hi han afegit tota mena de factors que ara ja no saben com dirigir, com controlar, i amb por que l’efecte “dominó” n’acabi arrossegant uns altres. Com a ciutadans, hem de procurar fixar-nos cap a on va aquesta pilota, i prepararnos per a intentar-la esquivar quan vegem que ens passa a prop. Enganxarà a algú que altre, i amb ella més d’un polític també rodolarà avall. Però el més important no és quantes explicacions ens donguin sobre la crisi, sinó que les nostres esperances no decaiguin, ni ho facin tampoc les nostres ganes de treballar. Perque el nostre país no es construeix només amb les paraules, i els diners s’han de guanyar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s